MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ’DEN 1O KASIM MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ”10 Kasım’ı bir matem günü olarak değil, Gazi Mustafa Kemal’in fikir ve düşüncelerinin tekrar konuşulduğu, bir kez daha paylaşıldığı; ilave olarak anlaşılıp anlatıldığı bir zaman dilimi olarak görme

10 Kasım 2013 Pazar 00:00
MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ’DEN 1O KASIM MESAJI






Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ”10 Kasım’ı bir matem günü olarak değil, Gazi Mustafa Kemal’in fikir ve düşüncelerinin tekrar konuşulduğu, bir kez daha paylaşıldığı; ilave olarak anlaşılıp anlatıldığı bir zaman dilimi olarak görmek lazımdır” dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 75. vefat döneminde rahmetle, minnetle ve saygıyla andığını vurgulayarak, “10 Kasım günleri Gazi Mustafa Kemal’in ebediyete intikaliyle ilgili serdedilen görüşlerden, aynı zamanda yaslı yüreklerle, yaşlı gözlerle geçmişi hatırlamaktan daha fazla mesaj ve anlam içermektedir” ifadesini kullandı.
“Şüphesiz her nefis ölümü tadacak, her canlı ölümle tanışacaktır” diyen Bahçeli, önemli olanın; yaşarken yapılan muhterem hizmetler olmakla birlikte; vatan, millet ve devlet için gösterilen fedakarlıklar, ahlaklı, sorumlu, duyarlı ve vicdanlı bir hayat sürebilmek olduğunu kaydederek şunları dedi:
“Gazi Mustafa Kemal bunu başarmış, daha da mühimi Türk milletinin varlığı, birliği ve bağımsızlığı için hiçbir görevden kaçınmamış ve kaçmamıştır.
Gazi’nin fani hayatı emri hak vaki olduğunda elbette sonlanmıştır; fakat 57 yıla sığdırdığı muazzam eserleri, bıraktığı milli emanetleri, sergilediği üstün vazife ve mücadele şuuru üzerinde titrediğimiz bir miras olarak hepimize vasıl olmuştur.
Bununla birlikte 10 Kasım’ı bir matem günü olarak değil, Gazi Mustafa Kemal’in fikir ve düşüncelerinin tekrar konuşulduğu, bir kez daha paylaşıldığı; ilave olarak anlaşılıp anlatıldığı bir zaman dilimi olarak görmek lazımdır.
Bizzat kendisinin; “beni görmek demek behemehâl yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.” sözleri de bunun bir işaretidir.
Türkiye Cumhuriyeti’ni itibarsızlaştırma, hatta imha çabalarının hız ve derinlik kazandığı bugünkü talihsizliklerle dolu günlerde, Gazi’nin birleştirici, toparlayıcı, ufuk açıcı, cesaret ve heyecan verici milli fikir ve kanaatlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır.
Ancak yönetim tarzları keyfi, siyasi tercihleri sarsak, ahlaki seviyeleri düşük, samimiyet dereceleri eksik olanların Gazi Mustafa Kemal’in söz ve eserlerini hakkıyla kavraması, kendilerine pay çıkarmaları doğal olarak imkansıza yakındır.
Dileğim naçiz vücudunun toprak olacağını söylerken, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını müjdeleyen Gazi Mustafa Kemal’e yüz çevrilmemesi, emanetlerine hıyanetlik edilmemesidir.
Bu düşüncelerle vefatının 75. senesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, manevi hatırasını saygıyla yad ediyorum.
Aziz şahitlerimizi, rahmete kavuşmuş gazilerimizi ve tüm ecdadımızı rahmet ve şükranla anıyorum“.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.