140 bin Kosovalı son 3 ayda AB ülkelerinden sığınma istedi

AVRUPA Birliği (AB) İstatistik Kurumu (Eurostat), 2014 yılında 37 bin 900 Kosovalı'nın Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden sığınma isteminde bulunduğunu bildirdi. Sığınma başvuruları en fazla Macaristan’da yapıldı. Eurostat,...

23 Mart 2015 Pazartesi 13:35
140 bin Kosovalı son 3 ayda AB ülkelerinden sığınma istedi






AVRUPA Birliği (AB) İstatistik Kurumu (Eurostat), 2014 yılında 37 bin 900 Kosovalı'nın Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden sığınma isteminde bulunduğunu bildirdi. Sığınma başvuruları en fazla Macaristan’da yapıldı.
Eurostat, 2015 yılı başlangıcında, Kosova’dan başlayan göç dalgasında kaç kişinin, Kosova’dan kaçtığına ilişkin elde resmi rakamlar olmadığını, ancak son 3 ayda AB ülkelerinde sığına talep eden Kosovalı sayısının 140 bine yakın olduğunu açıkladı.
Eurostat, 2014 yılında AB ülkelerinden sığınma isteminde bulunanlar arasında Suriye ve Afganistan vatandaşlarının ardından Kosovalılar'ın geldiğini, son 3 ayın gayri resmi rakamları ile Kosovalılar'ın ilk sırada olduğunu bildirdi. Eurostat, 2014 yılında yaklaşık 38 bin Kosovalı'dan 21 bin 500’ünin Macaristan'dan, diğer Kosovalılar'ın ise Almanya, İsveç, İtalya ve Fransa makamlarından sığınma istediğini bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.