ABD’den Türk Akımı’na karşı hamle

YUNANİSTAN, ()-Amerikan yönetimi, Rus doğal gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Türk Akımı’nın Yunanistan’a kadar uzatılması girişimlerine karşı Atina’da “karşı atak” başlattı. RIA Novosti...

08 Mayıs 2015 Cuma 12:40
ABD’den Türk Akımı’na karşı hamle






YUNANİSTAN, ()-Amerikan yönetimi, Rus doğal gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Türk Akımı’nın Yunanistan’a kadar uzatılması girişimlerine karşı Atina’da “karşı atak” başlattı.

RIA Novosti ajansının haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin enerji işlerinden sorumlu özel temsilcisi Amos Hochstein, Atina’ya “Türk Akımı’na alternatif bir proje önermek üzere Yunanlı bakanlarla bir görüşme yapacak.

ABD temsilcisi, bu çerçevede Yunan Dışişleri Bakanı ve Enerji Bakanı ile Atina’da bir araya gelecek.

ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, Washington’un Atina’ya Azerbaycan’dan başlayan ve Bosna ile Arnavutluk’u da içeren alternatif bir proje sunmayı planladığını söylemişti.

Atina’daki görüşmenin, Moskova ve Ankara’nın dün imzaladığı, doğalgaz arzının Aralık 2016’da başlamasını öngören anlaşmanın hemen ertesine gelmesi dikkat çekti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.