Londra Başkonsolosluğu'nda resepsiyon düzenlendi

TÜRKİYE'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, İngiltere'de yaşayan Türk toplumunun önde gelenleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin onuruna başkonsolosluk rezidansında resepsiyon verdi. Emirhan...

12 Şubat 2015 Perşembe 14:47
Londra Başkonsolosluğu'nda resepsiyon düzenlendi






TÜRKİYE'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, İngiltere'de yaşayan Türk toplumunun önde gelenleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin onuruna başkonsolosluk rezidansında resepsiyon verdi.
Emirhan Yorulmazlar, İngiltere’de Mayıs ayında yapılacak seçimlerde Türk kökenli bir adayın milletvekili seçilmesi ihtimalinin Türk toplumu adına önemli bir merhale olarak gündeme getirecektir" dedi.
Konukları kapıda karşılayan ve tümüyle tek tek ilgilenen Başkonsolos Yorulmazlar ve eşinin davetine, milletvekili adayları ile sivil toplum kuruluşları başkan, yönetici ve temsilcilerinden birçok konuk katıldı. Yorulmazlar milletvekili seçimi konusunda ilişkin şöyle dedi:
"Sivil toplum kuruluşlarımızın bu konuda da destek vereceğini ümit ediyorum. Türkiye hepimizin özlemi sevgisi ve yurdumuz. Bu sevginin ve ortaklığın bizi bir araya getirmesine İngiltere’de Türk toplumu olarak ortak hedeflere yönelmemizi teşvik etmesi beklentisi taşıyorum."
Annelerin çocukların Türkçe eğitimlerinde öncü rol oynadıklarına dikkati çeken Yorulmazlar, görev süresi boyunca Türk bayrağını İngiltere’nin farklı bölgelerine götürmeyi görev edindiğini dile getirdi.
Yorulmazlar gece sonunda İngiltere’de yaşayan çok sayıda başarılı Türk işadamı, akademisyen ve gazeteciye Türk toplumuna verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi verdi. Yorulmazlar, ayrıca İngiltere’nin farklı bölgelerinden gelen bazı öğrenci sivil toplum kuruluşları ve temsilcilerine de Türk bayrağı hediye etti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.