Okulda bomba alarmı; Fransa'da okul boşaltıldı

Son Dakika Haber; Fransa'da bir okulda uzaktan kumandalı küçük bombalar olduğu iddiasıyla eğitim gören 2 bin öğrenci dışarı çıkarıldı

11 Ocak 2016 Pazartesi 19:19
Okulda bomba alarmı; Fransa'da okul boşaltıldı






Okulda bomba alarmı; Fransa'da okul boşaltıldı

Fransa'da öğrencilere gelen bombalı tehdit mesajının ardından 2 bin öğrenci okuldan çıkarılarak bomba araması yapıldı.
İnternet üzerinden okul öğrencilerine yönelik atılan bomba tehditli mesaj Fransız polisini harekete geçirdi. Paris katliamının ardından alarm durumunun sürdüğü ülke genelinde denetimler sürerken, Compiegne şehrindeki bir okul bombalı saldırı iddiası üzerine boşaltıldı. Oise Bölgesi Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, tehdit içerikli bir mesajla ilgili ihbar üzerine okulda bulunan iki bin öğrencinin tahliye edildiği ve okulda herhangi bir bomba unsuruna rastlanmadığı belirtildi.

TEHDİT İNTERNET ÜZERİNDEN GELDİ

Fransa'da bir okul, internet üzerinden bir kişinin öğrencilere yönelik tehdit içerikli mesaj yayımlaması sonrası boşaltıldı. Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeydoğusundaki Compiegne şehrinde bir okul binası bombalı saldırı tehdidi üzerine boşaltıldı.


Açıklamada ihbarın sosyal medyada "FrechJihad93-6" isimli bir kullanıcının yayımladığı tehdit içerikli mesaj sonrası yapıldığı, mesajda "Allah'ın izniyle uzaktan kumandalı küçük bombalar hazırladım" ifadesinin kullandığı belirtildi.

Valiliğin açıklamasında tehdit mesajını yayımlayan kişinin bulunması için adli soruşturma başlatıldığı bilgisine yer verildi.
Son Güncelleme: 11.01.2016 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.