Afetlerden zarar gören çiftçilerin kredi borçları ertelendi

İstanbul, 10 Nisan () - Türkiye genelinde meydana gelen doğal afetlerden zarar gören, Çiftçi Kayıt Sİstemi'ne ya da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın diğer kayıt sistemlerine göre kayıtlı olan üreticilerin Ziraat Bankası ve...

10 Nisan 2015 Cuma 09:23
Afetlerden zarar gören çiftçilerin kredi borçları ertelendi






İstanbul, 10 Nisan () - Türkiye genelinde meydana gelen doğal afetlerden zarar gören, Çiftçi Kayıt Sİstemi'ne ya da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın diğer kayıt sistemlerine göre kayıtlı olan üreticilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan kredi borçları ertelendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, kapsam dahilindeki üreticilerden, ekilişleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar görenlerinin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları bir yıl ertelendi.

Üreticilerin, kredi borcu ertelemesinden yararlanabilmek için hasar tespit komisyonu kararından itibaren bugün itibarıyla bir ay içinde Ziraat Bankası veya tarım kredi kooperatiflerine başvurması gerekiyor.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.