Çocuklu anne ve babalara yarım gün çalışma imkanı

Yeni iş yasası anne ve babalar için yeni imkanlar getiriyor. Her yeni doğan bebek 66 aylık olana kadar anne ve baba için işverenden yarım gün çalışma hakkı talep edebilecek.

21 Kasım 2016 Pazartesi 16:46
Çocuklu anne ve babalara yarım gün çalışma imkanı






Çocuklu anne ve babalara yarım gün çalışma imkanı

İş yasasında çok önemli değişiklik. Artık çocuk sahibi anne ve babalar için yarım gün çalışma hakkı getiriliyor. Torba yasa ile yürürlüğe giren yönetmelikte hem annelerin hemde babaların hakları netleşti.
   
Yeni uygulama ile anne ve babalar çocukları okul yaşına gelinceye kadar part time çalışma imkanı doğdu.

Artık çocuklar okul çağına gelinceye kadar (66 aylık oluncaya) sadece anneler değil, babalara da yeni haklar geldi.Bu haktan yararlanmanın tek koşulu anne ve babanın çalışıyor olması.
 

Yarım günlü çalışmadan yararlanmak için 1 ay önceden işverene yazılı olarak durumun bildirilmesi yeterli sayılacak.Bu durum çalışanın işten çıkarılmasına neden sayılmayacak.
   

Maaş ise çalışılan süreye orantılı olarak ödenecek.Bu haktan yararlanan çalışan aynı çocuk için bir daha bu haktan yararlanmamak üzere tam süreli çalışmaya dönebilecek.Yönetmelikte yer alan bir diğer avantaj ise baba yarım gün çalışma yerine 3 gün izin yapıp, 3 gün çalışabilecek.
   
Çok sayıda evli çocuk sahibi aileyi ilgilendiren bu durum,evli çiftlere çocuklarının bakımında büyük kolaylık sağlayacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.