Porsche'den otomobil üretiminde devrim gibi karar 

Klasik motorlu araçların üretiminde tarihi önem taşıyan karar ünlü Alman otomobil şirketi Porsche'den geldi..

18 Temmuz 2017 Salı 17:02
Porsche'den otomobil üretiminde devrim gibi karar 






Porsche'den otomobil üretiminde devrim gibi karar 

Dünya otomotiv devleri, klasik motorları terk etmeye başadı. Elektrikli araçların yayınlaşması konusunda batılı ülkelerin aldığı çevre faktörlü kararlar, kamuoyu baskısı, ünlü markayı devrim niteliğinde karar aldırdı. Otomotiv piyasasında konvansiyonel motorları terk edip elektirikli motorlara ağırlık verebileceğini açıklayan firmalara Porsche de katılıyor. Porsche CEO'su Oliver Blume, Porsche'un yeni çıkan dizel motor jenerasyonun son olabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Volvo'nun 2019'dan itibaren araçlarında elektirikli motorları kullanacağını açıklamasının ardından Porche'den de benzer yönde bir hamle geldi.

Porsche CEO'su Oliver Blume, henüz kesin bir karar olmamakla birlikte konuyla yakından ilgilendiklerini ve halihazırdaki dizel teknolojisinin kendileri için bir son olabileceğini belirtti.

İLK ALMAN MARKASI

Porsche, dizel üretimine son verebileceğini açıklayan ilk Alman markası oldu.

Porsche, Stuttgart'taki ana fabrikasını yeniden yapılandırmak ve markanın ilk elektirikli modeli Mission E'yi üretmek için 1 milyar euroluk harcama yapıyor.

Dizel teknolojisinin Porsche'ta bir geleceği olup olmadığına yakın zamanda karar verilecek ama şirket halihazırda mix motor projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. KAYNAK: HABERTÜRK GAZETESİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.