Rusya'da sebze meyve kısıntısı uyarısı

Rus Merkez Bankası vatandaşlarını uyardı. Türk ürünlerine ambargo koyan Moskova yönetimi, vatandaşlarını meyve ve sebze kısıntısı konusunda hazırlıklı olmasını istedi.

11 Aralık 2015 Cuma 19:49
Rusya'da sebze meyve kısıntısı uyarısı






Rusya'da sebze meyve kısıntısı uyarısı

Türk ürünlerine ambargo koyan Rusya, vatandaşlarını meyve ve sebze kısıntısı konusunda uyardı.

Rusya Merkez Bankası, 1 Ocak'tan itibaren Türk ürünlerinin sevkiyatının yasaklanmasının Rusya'ya sebze ve meyve sevkiyatlarında kesintilere sebep olabileceğini duyurdu. Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre Rusya Merkez Bankası tarafından hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi: "Bazı Türk ürünlerine getirilen yasaklar Rusya'ya sebze ve meyve sevkiyatlarında kesintilere sebep olabilir. Fakat bu ürünlerin yerini diğer ülkelerden getirilen ürünler ve yerli ürünler almaya başladıkça bu kısıtlamaların etkisi azalacak.

" Merkez Bankası, Türk ürünlerine getirilen yasakların Rusya'nın ithalat hacmine etkisinin az olacağını belirtti. Açıklamalarda şu ifadelere de yer verildi: "Yasaklanan ürünler Ocak-Eylül döneminde Türkiye'den Rusya'ya ithal edilen ürünlerin %19'unu oluşturdu. Rusya kayısı ithalatında Türk ürünlerine bağımlılığı yüzde 67, domates ithalatında yüzde 55, üzüm ithalatında  yüsde 45 seviyesinde."
Son Güncelleme: 11.12.2015 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.