Ucuz uçak bileti bulmanın püf noktaları...

Hesaplı uçak bileti almanın püf noktalarını sizler için derledik....

11 Kasım 2016 Cuma 15:32
Ucuz uçak bileti bulmanın püf noktaları...






Hesaplı uçak bileti almanın püf noktalarını sizler için derledik....
Havayolu konfor ile birlikte, tatil günlerini önceden ayarlayabilenler için hesaplı da bir yolculuk sunuyor.
Seyahat sitesi Momondo’nun yaptığı araştırmaya göre eğer biletinizi uçuş gününden 56 gün önce alırsanız yüzde 28 daha ucuza mal edebiliyorsunuz.
EN UCUZ SALI, EN PAHALI CUMARTESİ
-Haftanın en ucuz günü salı, en pahalı günü ise cumartesi
-Salı günü uçanlar cumartesi günü uçanlara göre yüzde 11 kar ediyor
-Saat 15.00'dan önceki uçuşlar en pahalı seçenekler konumunda
AKŞAM UÇMAK DAHA HESAPLI
-Uçuş günü alınan biletler en pahalı bilet kategorisine giriyor
-Sabah ve akşam uçuşları arasındaki fiyat farkı yüzde 5
-Saat 18.00- 00.00 arasında gerçekleşen uşuşlar günün diğer saatlerine göre daha hesaplı

Ama tabi bunlar araştırma yapmayın demek değildir.
Her durumda bilet fiyatlarını araştırırken İnternet ya da çağrı merkezleri çoğunlukla kullanılmaktadır. Güncel olmayan sitelere güvenmeyiniz. Bilet fiyatları resmi sitelerde ki ile çok büyük farklar taşıyorsa, itibar göstermemeniz daha iyi olacaktır. Yazımızın başında da açıkladığımız gibi fiyatlar çok yakın aralıklarla olması gerekmektedir. Bazı durumlar farklılık gösterebilir; işlem yapılacağı an, uçakta bilet fiyatı sınıf farkı olmuş ise bu bilet fiyatını etkileyecektir ve sizin gördüğünüz fiyatlar ile örtüşmeyecektir. Bu gibi durumları da tekrar kontrol etmeniz gerekmektedir.
Bileti hangi zamanlarda alırsak daha ekonomik olur? 
Bilet fiyatlarının genel anlamda ekonomik olduğu dönem kış dönemidir. Kış için yolcu sayısı az olduğu için, bileti alırken rekabet içinde olacağınız çok fazla insan olmayacak. Kış dönemi bu açıdan ucuz biletler ve uygun uçuşlar için uygun bir zaman dilimidir.
Önemli günlerde (bayram, tatil gibi) Anadolu jet bilet fiyatları çok önceden artmaktadır. Önemli günlere yakın zamanda alacağınız biletler için uygun fiyatlar göremeyebilirsiniz.
Firmaların e-bültenleri kayıt olarak uygun fiyatlarda ki uçuşların zamanlarını öğrenebilirsiniz. Kampanyalar oldukça mail adresinize bilgiler gelecektir.
Genel olarak bir zaman dilimi söylersek eğer, uçuşunuzdan 3 hafta ile 1 ay arasında biletinizi almanız, uygun fiyatlarla işlem yapmanız anlamı taşıyacaktır. ( Özel günlerde ve tatillerde biraz daha erken olabilir, bunu kontrol etmelisiniz. )
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.