300 bin yavru levreğe İzmit Körfezi'nden cansuyu

ÇANAKKALE Lapseki'deki bir merkezde yetiştirilen 300 bin yavru levrek balığı, pazar boyuna ulaşacakları Ordu'daki tesislere sevkedildikleri tankere, Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'ne bağlı Ereğli sahilinde taze deniz suyu...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 11:49
300 bin yavru levreğe İzmit Körfezi'nden cansuyu






ÇANAKKALE Lapseki'deki bir merkezde yetiştirilen 300 bin yavru levrek balığı, pazar boyuna ulaşacakları Ordu'daki tesislere sevkedildikleri tankere, Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'ne bağlı Ereğli sahilinde taze deniz suyu ikmali yapıldı.
Üzerinde bulunan bölmeler halindeki havuzlarda bulunan 300 bin levrek yavrusu olan tanker, Çanakkale'den çıktıktan sonra Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde aynı zamanda balıkçılık merkezi olan Ereğli sahiline gelerek suyunu tazeledi. Tankerdeki özel pompalama sistemiyle yavru balıklara Ordu'ya kadar idare edebilecek taze cansuyu verildi.
İda Gıda'nın Üretim Müdürü Bülent Savaş, levrek yavrularının Lapseki'deki tesislerde yumurtadan çıkıp 2 grama ulaştıktan sonra  pazar boyuna ulaşacakları merkezlere bu şekilde sevkedildiklerini belirterek, "Ordu'daki tesislere gönderilen tankerdeki havuzlarda 300 bin levrek yavrusu var. Yol uzun olunca bu kadar balığın solunum yaptığı suyun değerleri bozuluyor. Bu nedenle yol güzergahındaki en yakın yerden deniz suyu tazeleniyor. Bu aynı zamanda su sıcaklığını da dengeliyor" dedi.
Kültür balıkçılığında levreğin yumurtadan çıktıktan sonra pazar ağırlığı olan 400 grama ulaşabilmesi için bir yıldan fazla süre geçmkesi gerekiyor.  Kültür balıklarının gelişimi denizdeki ağ havurlarda veya deniz suyu ile doldurulmuş ve sürekli yenilenen toprak havuzlarda gerçekleştiriliyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.