ABD'deki 'Kadın Girişimciler' kitabındaki tek Türk kadın girişimci

AMERİKA'da yayınlanan 'Yükselen Ekonomilerden ve Gelişmekte Olan Ülkelerden İlham Verici Kadın Girişimci Hikayeleri' (Women Entrepreneurs Inspiring Stories From Emerging Economies and Developing Countries) kitabına Türkiye'nin Türkiye’nin...

29 Ocak 2015 Perşembe 15:04
ABD'deki 'Kadın Girişimciler' kitabındaki tek Türk kadın girişimci






AMERİKA'da yayınlanan 'Yükselen Ekonomilerden ve Gelişmekte Olan Ülkelerden İlham Verici Kadın Girişimci Hikayeleri' (Women Entrepreneurs Inspiring Stories From Emerging Economies and Developing Countries) kitabına Türkiye'nin Türkiye’nin ilk ve tek organik moda tasarımcısı Nejla Güvenç de girdi.
ABD'deki The Wharton School of The University of Pennsylvania’da girişimcilik dersinde okutulan kitapta yer alan Güvenç, bundan gurur duyduğunu belirtirken, "Tasarım yolculuğumun en büyük ödülü oldu" dedi.
Nejla Güvenç, 2011 yılında yatırım bankası Goldman Sachs tarafından desteklenen, Harvard University ve The Wharton School of The University of Pennsylvania tarafından yürütülen '10 bin Kadın Girişimci' projesinde, rol model seçilen tek Türk kadın girişimci olurken, proje için hazırlanan kitapta hikâyesine yer verilen 24 başarılı kadın arasına girmişti. Nejla Güvenç, 2002 yılında yarattığı markası NEJ'i, 'ekolojik bir serüven' olarak nitelendirirken tasarımlarında organik malzemeler kullanıyor.
Aynı zamanda Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) Yönetim Kurulu Üyesi olan Nejla Güvenç, Garanti Bankası’nın, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle 2011’de düzenlenen 'Türkiye’nin Kadın Girişimci' yarışmasında 'Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci' dalında ikinci olmuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.