AK Parti "15 Temmuz" anılarını kitaplaştıracak

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin vatandaşların elindeki fotoğraf, görüntü ve anılarını, kurduğu internet sitesinde toplayarak arşiv haline getirecek.

14 Temmuz 2017 Cuma 12:19
AK Parti






İZMİR - EŞBER AYAYDIN

AK Parti, oluşturduğu "www.15temmuzhatiram.com" adlı internet sitesiyle vatandaşların FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin anılarını kitap haline getirecek.

AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da, insanlık tarihinin görmüş olduğu en alçak işgal girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve milletin ferasetiyle atlatıldığını ifade etti.

Toplumun her kesiminden tüm vatandaşların darbe girişimi gecesine ait anılarının olduğunu aktaran Dağ, işgalcilere karşı olan duruşun gelecek nesillere aktarılması için çalışma yaptıklarını anımsattı.

15 Temmuz gecesinde çok önemli şeylerin yaşandığına işaret eden Dağ, "Herkesin hatırası var ve bu herkesin hala zihninde. Vatandaşlarımız o geceyi çocuklarına, torunlarına anlatacak ama belkide sadece onlarda kalacak. Bizim ise o onurlu duruşu, o gururlu anlatışı kesinlikle bir arşiv haline tarihsel bir metin haline getirmemiz lazım." diye konuştu.

"Herkes kolay erişecek"

Siteye "www.15temmuzhatiram.com" adını verdiklerini aktaran Dağ, şöyle konuştu:

"Buraya herkes çok kolay bir şekilde erişebilecek. Buraya giren kişi adını, soyadını, konumunu belirtip, o anın videosu, fotoğrafını ve yaşadığı anısını paylaşabilecek. Bunun dışında internet sitesine giremeyenlerden de hatıralarını faks yoluyla alacağız ve daha sonra bunları ekleyeceğiz. Tüm hikayeler kayıt altına alınmış olacak. Siteye yüklemeler belirli bir seviyeye geldiği ve elimizde yeterli verilere ulaşıldığı zaman bunları kitaplaştırma boyutuna geçeceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.