Alanya'da deniz sezonu açıldı

Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde arasında turistlerin de bulunduğu kalabalık grup, '1 Nisan Denize Girme Organizasyonu' düzenledi. Alanya'da bir yerel televizyon kanalının sahibi Servet Sipahioğlu öncülüğünde...

01 Nisan 2015 Çarşamba 17:47
Alanya'da deniz sezonu açıldı






Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde arasında turistlerin de bulunduğu kalabalık grup, '1 Nisan Denize Girme Organizasyonu' düzenledi.
Alanya'da bir yerel televizyon kanalının sahibi Servet Sipahioğlu öncülüğünde düzenlenen etkinlikle deniz sezonu açıldı. Damlataş Plajı'nda gerçekleştirilen organizasyonda Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, turizmciler ve turistler hep birlikte denize girdi.
Organizasyonu düzenleyen Sipahioğlu, 2012 yılında ilkini yaptıkları organizasyonla 1 Nisan'ın şaka günü olmadığını göstermek istediklerini söyledi. Organizasyonun asıl amacının turizm sezonunu öne çekmek ve Alanya'nın tanıtımını yapmak olduğunu belirten Sipahioğlu, "İlk organizasyonu 5 kişi gerçekleştirmiştik. Bugün daha fazla kişiyle gerçekleştirdik. Seneye çok daha fazla olacaktır. Herkes buzlu sulara girerken biz 20 derecedeki suya giremiyorsak 'bizlere yazıklar olsun' diyorum. Bu organizasyon her geçen gün büyüyor. Kalabalık bir grup olduk" dedi.
1 Nisan tarihinin yanlış öğretildiğini öne süren Sipahioğlu, "1 Nisan, İspanya'da Endülüs Müslümanlarının Haçlılar tarafından katledildiği tarihtir. Bu kandırmacayı yok etmek istiyoruz. Alanya'da 1 Nisan tarihini deniz mevsimin başlaması olarak görüyoruz ve tarihe geçmesini arzu ediyoruz. Böylece Alanya'yı dünyaya tanıtmak istiyoruz. Ayrıca bu etkinlikle turizm sezonunu bir ay geriye almak istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.