Ankara'da otobüs faciası, durağa giren otobüs 12 can aldı

Ankara'da belediye otobüsü faciası., Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait yolcu otobüsü durağa daldı. 12 vatandaş olay yerinde can verdi. 12 kişi yaralandı. Yaralılar arasında durumu kritik olanlar var.. Olay yerinden ilk haber..

01 Ekim 2015 Perşembe 16:25
Ankara'da otobüs faciası, durağa giren otobüs 12 can aldı






Ankara'da otobüs faciası, durağa giren otobüs 12 can aldı

Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs, durağa daldı. Ankara valiliği kaza sırasında en az 12 kişinin can verdiğini 12 kişinin de yaralandığını duyurdu. Yaralılar arasında durumu ciddi olan vatandaşlar var.

DİKİEVİ ÖNÜNDE FACİA

Ankara Dikimevi'nde belediye otobüsü yolcu durağına girdi. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre kazada ilk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybetti 12 kişi de yaralandı. Belediye otobüsünün şoförü ise ifadesinin alınması için emniyete götürüldü. Şoförün ilk ifadesinde 'Araç kontrolümden çıktı' dediği öğrenildi.

POLİSLE VATANDAŞ ARASINDA GERGİNLİK

Ankara  Cebeci’ de Dikimevi kavşağında otobüs durağa daldı. Durakta bekleyenleri altın alan otobüs 80 metre daha sürüklendikten sonra durabildi.  Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar kazanın ardından yaptığı açıklamada 12 kişinin hayatını kaybettiğini 12 kişinin de yaralandığını ifade etti. Kılıçlar, otobüs şoförünün ifadesinin alınması için emniyete götürüldüğünü kaydetti. Olay yerine toplananlarla polis arasında gerginilik yaşandı. Polis toplanan kalabalığı biber gazı kullanarak dağıttı...


Otobüs şoförünün ilk ifadesinde 'Araç kontrolümden çıktı' dediği öğrenildi. Olaya tanık olan vatandaşlar dehşet anında duydukları çığlıkların yürekleri burktuğunu ifade etti.

GÖRGÜ TANIKLARI: SAĞINDAN GEÇMEK İSTERKEN...

Görgü tanıklarının anlatımına göre; cadde üzerinde kaza yapan iki belediye otobüsü duruyordu. Bu sırada arkadan gelen üçüncü 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, iki otobüsün sağından geçmek istedi. Süratlenen otobüsün bu sırada kaldırıma çıktığı ve kontrolünü kaybederek hızla durağı girdiği iddia edildi. Bir görgü tanığı da 'Bazı vatandaşların havaya savrulduğunu gördüm' diyerek yaşanan dehşeti anlattı.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 13.30 sıralarında Çankaya-Cebeci Dikimevi Kavşağı'ndan Kurtuluş istikametine seyir halindeki toplu taşıma aracının henüz belirlenemeyen nedenle şoförün araç hakimiyetini kaybetmesi neticesinde otobüs durağına çarparak kaldırımda yaklaşık 80 metre sürüklendiği anımsatıldı.

Kazada ilk tespitlere göre 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 12 vatandaşın yaralandığı ifade edilen açıklamada, olayda 8 aracın hasar gördüğü belirtildi.

Yaralıların 3 hastanede tedavi altına alındığı bildirilen açıklamada, olaya adli makamlarca el konulduğu ve tahkikata devam edildiği kaydedildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri de kaza yerinde çalışma başlattı. Polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceliyor
Son Güncelleme: 01.10.2015 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.