Ata'yı Anma Töreninde Chp'li Vekilden Vali'ye Yırca Protestosu

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76'ncı yıldönümünde, Manisa'da düzenlenen törenle anıldı. Törende CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı protesto etti....

10 Kasım 2014 Pazartesi 13:12
Ata'yı Anma Töreninde Chp'li Vekilden Vali'ye Yırca Protestosu






TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76'ncı yıldönümünde, Manisa'da düzenlenen törenle anıldı. Törende CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı protesto etti. Özel, protesto amacıyla törene Vali Bektaş'ın çelengi sunmasından sonra katıldı. Özel, protestosunun törene değil, Soma'nın Yırca Mahallesi'ne yapılmak istenen termik santral nedeniyle çıkan olaylar nedeniyle valiye yönelik olduğunu söyledi.
Atatürk'ün 76'ncı ölüm yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'nda tören düzenlendi. Saat 08.50'de başlayan törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri, emniyet ile askeri yetkililerin yanı sıra öğrenciler katıldı.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise Vali Erdoğan Bektaş'ın Atatürk Antı'na çelenk sunmasından sonra törene katıldı. Çelenk konulması ardından Atatürk için siren sesi eşliğinde iki dakika boyunca saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi.
Milli Egemenlik Anıtı'ndaki çelenk konulması ardından protokol üyeleri Fatih Anadolu Lisesi tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen anma programına katıldı. Buradaki törende Piyade Yarbay Levent Bolan, Ulu Önder Atatürk'ün askeri kişiliğini slayt sunumuyla katılımcılara anlattı. Tören Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisi ve Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesiyle son buldu.
VALİ BEKTAŞ'A YIRCA PROTESTOSU
Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konulması ardından açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, protestosunun törene değil Vali Erdoğan Bektaş'a yönelik olduğunu söyledi. Soma'nın Kolin Grubu tarafından termik santral yapılması planlanan Yırca Mahallesi'nde kesilen zeytin ağaçlarının hesaplarının sorulacağını dile getiren Milletvekili Özel, şöyle dedi:
"Dünya ve Türkiye'nin vicdanı ayağa kalktı. Hemşerilik bilinci içerisinde birbirimize olan saygımıza devam edeceğiz. Makamlara saygımız var. Manisa'daki kamu idarecilerinin yaptığı bu vurdum duymazlık cezasız kalmayacak. Sorumsuzluğun hesabı sorulacak. 6 bin zeytin ağacı kesiliyor. Ulu Önder Atatürk Yalova'da bir ağaç için koca köşkü kaldırmıştı. Hz Muhammed, 'Yaş Kesen Baş Keser' demişti. Burada yandaş bir şirket, hükümet yanlısı bir şirket olunca kayırma yapılıyor. Bir zavallı bir ağaç kestiğinde peşinden koşan jandarma, Yırca'da döve döve 45 gün boyunca ağaç kesildi, bir şey yapamadı. Kamu idarecileri bunun hesabını verecek."
Özel, Vali Bektaş'ın, Yırca Mahallesi'nde, zeytinlerin kesilmesi olayında görevi aksattığını bu nedenle valinin çelenk bırakmasından sonra törene katıldıklarını anlatırken şöyle dedi:
"Vali Bektaş'ın Yırca'da eksik kamu görevi, görevini ihmal etmesi ve hafife alması, kasti kusurundan ötürü böyle bir protestoyu yaptık. Yeşile, doğaya saygısı olmayan 6 bin ağacı katleden ve 1 ağaç için köşkünü kaydıran ulu bir insanın önüne gelip burada yapmacıktan çiçek sunmasın. Atatürk'ün valisi Atatürk'ün istediği gibi bir devlet yönetir. Atatürk'ten ona verilen miras; 1 ağaç için koca köşkü kaldıracak yönetim bilincidir. 6 bin ağaç kesilirken 'Enerji karşısında 3-5 ağaç' diyenin Atatürk'e çiçek koyarken düşünmesi lazım. Töreni protesto etmemiz düşünülemez. Bu nedenle Vali çelengini sunulduktan sonra törene katıldık. Daimi bir tepki değildir. Devlet idarecisi ve milletvekilliği ilişkisi çerçevesinde diyaloglarımız sürer. Ama bundan sonra sıcak diyalogun sürmesi mümkün değil."

FOTOĞRAFLI


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.