Ayşe Kocaoğlu'na kürtaj yapıldı (2)

HASTANE BAHÇESİNDE KADINLARDAN EYLEM Bu arada İzmirli bir grup kadın ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği önünde basın açıklaması yaptı. 'Kürtaj haktır karar kadınındır', 'Devlet elini...

26 Şubat 2015 Perşembe 15:08
Ayşe Kocaoğlu'na kürtaj yapıldı (2)






HASTANE BAHÇESİNDE KADINLARDAN EYLEM
Bu arada İzmirli bir grup kadın ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği önünde basın açıklaması yaptı. 'Kürtaj haktır karar kadınındır', 'Devlet elini bedenimden çek', 'Yaşasın kadın dayanışması' sloganları atan kadınlar adına ilk olarak Pınar Gayıp konuştu. Hastane yetkililerin Ayşe Kocaoğlu ile bilgilendirme yapmadığından yakınan Gayıp şunları söyledi:
"Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadının kürtaj talebini, sağlığını tehdit ediyor olmasına rağmen babasının, kocasının izni olmadan gerçekleştiremediğini belirtmiştir. Biz bunu öğrendikten sonra İzmirli kadınlar olarak, hastaneye geldik. Hastanede heyetin toplanmasını sağladık ve Ayşe için kürtaj kararı alındı. Bundan sonra da süreci takip edeceğiz. Kürtaj haktır, kadının beyanı esastır."
SAAT 11.30'DA KÜRTAJ YAPILDI, DURUMU İYİ
Bu arada, sabah saatlerinde kürtaj işlemi tansiyonundaki dengesizlik nedeniyle uygulanamayan Ayşe Kocaoğlu'nun, saat 11.30 sıralarında uyutularak gebeliğinin sonlandırıldığı belirtildi.
Servise alınan genç kadının sağlık durumunun iyi olduğu ve bir süre gözetim altında tutulacağı, ardından da kolunun tedavisine devam edileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.