Bakan Eroğlu, 2 Kangal Köpeğini Cumhurbaşkanlığı Konutuna Gönderiyor (2)

'TÜRKİYE SU ZENGİNİ DEĞİL' Cuma Namazını Fevziye Camisi'nde kılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra Kullar Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu. Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığını ve suyu akıllıca...

21 Kasım 2014 Cuma 15:25
Bakan Eroğlu, 2 Kangal Köpeğini Cumhurbaşkanlığı Konutuna Gönderiyor (2)






'TÜRKİYE SU ZENGİNİ DEĞİL'
Cuma Namazını Fevziye Camisi'nde kılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra Kullar Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu. Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığını ve suyu akıllıca yönetmek gerektiğini belirten Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
"Türkiye'de zaman zaman kurak dönemler oluyor. Bu yüzden 'sularımızı akıllıca kullanalım' dedik. 'Arıttığımız suları denize vereceğimiz yerde kullanalım' dedik. Bu sular arıtıldıktan sonra sanayiye kullanma suyu veya tarımda sulama suyu yapmak üzere karar aldık. Burada biolojik arıtmadan geçen suları ultra viole ışınlarla dezenfekte edip sanayiye gönderiyoruz. Aynı şekilde Sapanca'dan su alan tesisler içinde süre verdik. Bu yıl sonunda süre doluyor. Sapanca gölündeki su seviyesi belli bir koda indiği anda su alamayacaklar. Böyle bir genelge yayınladık. Bunu dikkate alan sanayiciler hemen çalışma yaparak Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle protokol yaptı. Kocaelinin atık suları arıtılarak sanayide kullanmak için bir teşebbüse geçtiler. Hem çevreyi koruyacağız, hem suyu geri kazanacağız, hem de ekonomik bir katkı olacak. İlk uygulama burada olduğu için teşekkür etmek için buraya özellikle geldim. Bu çalışma bütün büyükşehir belediyelerimize örnek olur."

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.