Beytüşşebap DEDAŞ'ta işten çıkarmalar protesto edildi

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde DEDAŞ arıza ekibinde çalışan 6 işçinin işten çıkarılması arkadaşları tarafından iş bırakma eylemi ile protesto edildi.  Beytüşşebap'ta Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nde (DEDAŞ)...

27 Temmuz 2015 Pazartesi 17:31
Beytüşşebap DEDAŞ'ta işten çıkarmalar protesto edildi






ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde DEDAŞ arıza ekibinde çalışan 6 işçinin işten çıkarılması arkadaşları tarafından iş bırakma eylemi ile protesto edildi. 
Beytüşşebap'ta Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nde (DEDAŞ) arıza ekibinde çalışırken işlerine son verilen 6 kişi için arkadaşları iş bırakma eylemi yaptı. İş bırakma eylemini düzenledikleri basın toplantısıyla duyuran DEDAŞ çalışanları, işlerine son verilen 6 kişinin işe alınmasını talep etti. Basın açıklamasını okuyan DEDAŞ çalışanı Tanju Borak, Şırnak genelinde 36 kişinin işten çıkarıldığına dikkat çekerek şöyle dedi:
"Şırnak ve bağlı ilçelerin iş kapasitesi, iş gücüne duyulan büyük ihtiyaç ve fiziki koşulların olağanüstü zorlukları ortadayken, halkımıza elektrik hizmetini götüren ve son derece yetersiz olan arıza personelinin işten çıkarılması büyük bir hukuksuzluktur."    DEDAŞ işçilerin iş bırakma eylemine, Beytüşşebap Belediye Başkanı Seyran Arğan'ın yanı sıra ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruşu temsilcileri de destek verdi.
 
FOTOĞRAFLI 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.