Bodrum'da Yeşil Seferberlik

BODRUM'da, belediye tarafından başlatılan 'Yeşil Seferberlik' kapsamında, Akçaalan Mahallesi'ndeki 12 dönüm alanda 550 fidan toprakla buluşturulup, can suları verildi. Fidan dikimine Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon,...

13 Mart 2015 Cuma 17:12
Bodrum'da Yeşil Seferberlik






BODRUM'da, belediye tarafından başlatılan 'Yeşil Seferberlik' kapsamında, Akçaalan Mahallesi'ndeki 12 dönüm alanda 550 fidan toprakla buluşturulup, can suları verildi.
Fidan dikimine Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Zeyyat Mandalinci ve Amiral Turgutreis Ortaokulu öğrencileri ile TEMA Vakfı Bodrum üyeleri katıldı. Yağmura rağmen fidan dikimine ilgi büyük oldu. Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, öğrencilerle 10 fidan dikerek 'Yeşil Seferberliği' başlattı. Gün boyu devam eden etkinlikte toplam 550 çam, keçiboynuzu ve mavi selvi fidanı toprakla buluşturuldu.
RUHSAT ALMAYA FİDAN DİKİP GELİN
Fidan dikiminden sonra açıklama yapan Başkan Kocadon, "Bugün çocuklarımızla ve ilçenin geleceğini düşünen Bodrumlular'la fidan diktik. Bodrum Yarımadası'nın kuzey bölgeleri ormanlık olmasına rağmen güney bölgelerinde çoraklık daha fazla bu nedenle başlattığımız Yeşil Seferberlik'te güney bölgesini orman haline getireceğiz Bir ayda en az 10 bin fidan dikilecek. Ayrıca imar yönünden hızla gelişen Bodrum'a yatırım yapanlara da seslenmek istiyorum. Bodrum'a inşaat yapacak olan ve ruhsat almak isteyenler en az 10 metrekareye bir fidan olmak üzere fidan dikip öyle gelsinler. Hem yaptıkları yatırım değer kazanacak hem de Bodrum daha yeşil bir Bodrum olacak. İlçemiz deniz, kum güneş, tarih ve kültürünün yanı sıra doğa turizmi ile de anılmaya başlayacak. Bu nedenle bugün Yeşil Seferberlik, 15 Mart Pazar günü de Gümüşlük'ten Mavi Seferberlik başlatarak Bodrum'u Mavi ile Yeşil'in buluştuğu bir doğa kenti yapacağız" dedi.
Başkan Kocadon konuşmasının ardından etkinliğe katılanlara evlerine götürmek üzere Şeker Tabağı Çiçeği hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.