Ceyhan'da okulları hükümlüler temizliyor

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında kentteki okulların temizliğini Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak şartla tahliye edilen...

07 Şubat 2015 Cumartesi 12:50
Ceyhan'da okulları hükümlüler temizliyor






ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında kentteki okulların temizliğini Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak şartla tahliye edilen hükümlüler yapıyor.
Ceyhan Denetimli Serbestlik Müdürü Abdullah Yılmaz, okulların temizliğinde 75 hükümlünün çalıştığını söyledi. 15 günlük tatilde ilçedeki okulların çoğunun temizliğinin yapıldığını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:
"Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız iş protokolü kapsamında Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce takip edilen hükümlülerle okullarımızda temizlik, boya ve badana şeklinde çalışmalar yapmaktayız. Ceyhan'da haklarında bir denetimli serbestlik kararı bulunan yükümlülerin suç ortamından uzak tutulmaları, yeniden suç işlemelerinin önüne geçilmesi, toplumun ve mağdurun suç ve suçludan korunması bakımından çok sayıda hükümlü cezaevinde yatmak yerine Ceyhan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 125 okulda ücretsiz çalışarak eğitime katkı sağlıyorlar."
"ÇALIŞMALAR SÜRECEK"
Uygulamadan memnun olduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz ise şöyle dedi:
"2014-15 eğitim ve öğretim döneminde Ceyhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereğince topluma kazandırma noktasında hükümlülerimizin rehabilite edilmesi adına yapılan bir faaliyettir. Hükümlülerimiz ilçemizde bulunan 125 okulumuzun tamamına yakın temizlik ve hijyenik notasında ellerinden gelen gayreti göstererek yoğun bir çalışma sergilediler. Bu çalışmalar öncümüzdeki dönemde de devam edecek."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.