CHP'li Özcan'ın Tutuklama Kararı Kalktı

Mersin 'in eski Belediye Başkanı olan Macit Özcan için 7 ay önce "İhaleye fesat karıştırma" gerekçesi ile tutuklama kararı çıkmıştı. Avukatların başvurusu sonucunda üstündeki arama kararı kalktı.

30 Eylül 2015 Çarşamba 12:56
CHP'li Özcan'ın Tutuklama Kararı Kalktı






CHP'li Özcan'ın Tutuklama Kararı Kalktı

Mersin 'in eski Belediye Başkanı olan Macit Özcan için 7 ay önce "İhaleye fesat karıştırma" gerekçesi ile tutuklama kararı çıkmıştı. Avukatların başvurusu sonucunda üstündeki arama kararı kalktı.

Chp, eski başkan, tutuklama, yolsuzluk, fesat karıstırma

Macit Özcan'ın avukatı Ali Mahir Başarır'ın başvurusunu değerlendiren Mersin 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi Macit Özcan, Erol Avgören, Tolga Avgören, Cengiz Akray ve Mine Akray hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına karar verdi. Daha önce tutuklanan 15 kişi hakkında verilen tahliye kararı ardından verilen bu kararla birlikte söz konusu davada tutuklu ve hakkında arama kararı olan kimse kalmadı. Kararı değerlendiren avukat Ali Mahir Başarır, şunları söyledi:
"Masum bir insanın özgürlük hakkı teslim edildi"

"Yakalama kararı savcılığın talebi üzerine verilmişti. Soruşturmanın başından beri Cumhuriyet Savcısının hukuka aykırı delilleri hukuka aykırı yöntemlerle kullandığını belirttik. Özelikle Ağır Ceza Mahkemesine dosya geldiği zaman delillerin yok olduğunu mahkemenin değerlendireceğini belirtmiştik. 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi yakalama kararının kaldırılması yönünde bir değerlendirme yapmış ve suçsuz olan, masum olan bu insanlara özgürlük hakkını teslim etmiştir. Bizlere göre adalet bu aşamada tecelli etmiş, sayın mahkeme heyeti özgürlüklerin korunması yönünde bir karar vermiştir. Sayın Macit Özcan hafta sonu Mersin'de olacak ve mahkemeye gerekli olan savunmasını zamanı geldiğinde özgür şekilde yapacaktır."

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan dönemine yönelik geçen 24 Mart'ta yapılan yolsuzluk operasyonunda 35 kişi gözaltına alınmış, aralarında Özcan'ın oğlu İlker Özcan ve kardeşleri Sacit ile Tacit Özcan'ın da bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı. Bir süre cezaevinde yatan şüphelilerden İlker Özcan, Sacit ve Tacit Özcan 500'er bin TL kefaletle, diğer sanıklar da farklı miktarlarda kefaletle 26 Haziran'da tahliye edilmişlerdi. 3 dönem üst üste görev yapan ve son seçimde kaybeden Başkan Özcan ise, yurt dışında olduğunu açıklamıştı.
Son Güncelleme: 30.09.2015 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.