Cumhuriyet Bayramı Bursa'da Coşkuyla Kutlandı

Sebile ÇETİN- Mehmet İNAN/BURSA, () - BURSA’da Cumhuriyet'in kuruluşunun 91’inci yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Bursa Valiliği tarafından Heykel'de düzenlenen 29 Ekim kutlamaları, Vali Münir Karaloğlu,...

29 Ekim 2014 Çarşamba 15:48
Cumhuriyet Bayramı Bursa'da Coşkuyla Kutlandı






Sebile ÇETİN- Mehmet İNAN/BURSA, () - BURSA’da Cumhuriyet'in kuruluşunun 91’inci yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.
Bursa Valiliği tarafından Heykel'de düzenlenen 29 Ekim kutlamaları, Vali Münir Karaloğlu, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık'ın halkı selamlamasıyla başladı. Törenler, İstiklal Marşı ve Türk bayrağının göndere çekilmesi ile devam etti. Burada konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, ülke topraklarının her karışında şehitlerin kanının olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin temelinde 'Yurtta sulh dünyada sulh' düşüncesi bulunduğunu ifade eden Karaloğlu, kadim bir mirası taşıdıklarını kaydetti. Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartmak için çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Karaloğlu, "Sıfırdan değil eksiden başladık. Kendimize gelene kadar çok şey kaybettiik. Toplu iğne üretecek gücümüz yoktu. Artık kendi tankımızı, helikopterimizi yapıyoruz. Borç almak yerine borç veriyoruz. Dünyaya yön veren bir ülke haline geldik. 91 yılda yola bizden önce çıkanları yakaladık. Türkiye’nin ışıltısını kıskanç gözlerle izleyenler var. Bundan sonrada olacak ama Türkiye’nin yolunu, ilerlemesini kesemeyecek. İstiklal Marşımızın ilk kelimesi ‘korkma’ korkmadık korkmayacağız" dedi.
Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmas ve Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin koro gösterisi ile süren kutlama törenlerinde, Süleyman Çelebi Lisesi öğrencilerinin 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kurduk' gösterisi ile Kurtuluş Savaşı’nda yaşananları anlatması ayakta alkışlandı. Nilüfer Belediyesi Anadolu’nun Rengi Halk Oyunları Topluluğu’nun sergilediği halk oyunları da beğeni toplarken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı minik sporcuların jimnastik ve Ninjutsu gösterileri de yürekleri ağza getirdi.
İKİ YIL KILIÇ KALKAN GÖSTERİSİ İÇİN HAZIRLANDI
Törende en çok dikkat çeken ise Başbakanlığın başlattığı Somali’ye yardım kampanyası kapsamında 3 yıl önce Bursa’ya gelen Somalili 8 öğrencinin yaptığı Kılıç Kalkan gösterisi oldu. Bursa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan 13 öğrenciden 8’inin öğretmenlerinin desteği ile iki yıl çalışarak hazırladığı gösteri herkesin beğenisini topladı. Somalili gençlerin ardından Tahtakıran Kılıç Kalkan Derneği ekibi de bir gösteri sundu. Gösterilerin ardından tören geçişi gerçekleşti.
Bu arada Bursa’da da Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde meydana gelen maden kazası nedeniyle Valilik, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nu ve Nilüfer Belediyesi de Cumhuriyet Yürüyüşü'nin ardından gerçekleştirilecek Sertab Erener konserini iptal etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.