Davutoğlu Eski Mahallesini Ziyaret Etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'dan Atatürk Havalimanı'na indikten sonra uzun yıllar yaşadığı Bahçelievler'e geçti. Yayla Camii'nde cuma namazını kılan Davutoğlu, cami çıkışı vatandaşlarla sohbet etti....

03 Ekim 2014 Cuma 16:27
Davutoğlu Eski Mahallesini Ziyaret Etti






Davutoğlu Eski Mahallesini Ziyaret Etti

Özgür ARSLAN / İSTANBUL, () Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'dan Atatürk Havalimanı'na indikten sonra uzun yıllar yaşadığı Bahçelievler'e geçti.
Yayla Camii'nde cuma namazını kılan Davutoğlu, cami çıkışı vatandaşlarla sohbet etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra yürüyerek yakınlarda oturan akrabalarını ziyarete gitti. Cadde üzerindeki tanıdığı esnafları ziyaret eden Davutoğlu burada basın mensuplarına konuştu. Çocukluğunun geçtiği Yayla Mahallesi'ndeki komşuları ile bayramlaşıp onlardan helallik istediğini belirten Başbakan Davutoğlu, Burası benim ilkokul 4. sınıftayken geldiğim bütün çocukluğumun geçtiği mahalle. Tabi o zamanlar burada sadece bahçeli güzel evler ve okulumuz vardı geniş arsalar içinde. Çocukluğumuz o yıllarda güzel hatıralarla geçti. Buradaki her komşuyla özel hatıramız var. Biraz sonra Kadir Amcayı, Nevin Teyzeyi ziyaret edeceğim ki biz buraya taşındığımızda onlar burada oturuyorlardı. Annemin babamın dostları. Onların ellerini öpüp dualarını alacağız. Teyzemin çocukları, amcamın çocukları, ablam, kardeşlerim hepsi bu mahallede. Geçen bayramı Konya'da idrak etmiştik. Bu bayram İstanbul'da geçirmeye karar verdik. Arife günü de bu akraba ziyaretlerini, her bir esnafı tanırım burada, hepsiyle hukukumuz var. Tabi özlemiştik. Büyük bir muhabbetle karşıladılar. Bütün komşularımızla bir taraftan bayramlaşıyor, bir taraftan helallik istiyorum. Özellikle yaşlı komşularımızdan ve esnaftan helallik isteyeceğiz. Allah bu mahalle kültürünü gerçek anlamda komşuluğun hüküm sürdüğü kardeşliğin, muhabbetin, bayram sevgisinin sürdüğü komşuluk, mahalle muhabbetini daim ettirsin" diye konuştu.
(FOTOĞRAFLI)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.