Demircan, 'kurban Satış Ve Kesim Alanı'nı İnceledi

  Enver ALAS/İSTANBUL,() Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yaklaşan kurban bayramı öncesinde Beyoğlu Belediyesi tarafından kurulan 'Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda incelemelerde bulundu.   Beyoğlu Belediyesi, kurban...

26 Eylül 2014 Cuma 13:49
Demircan, 'kurban Satış Ve Kesim Alanı'nı İnceledi






 

Enver ALAS/İSTANBUL,() Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yaklaşan kurban bayramı öncesinde Beyoğlu Belediyesi tarafından kurulan 'Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda incelemelerde bulundu.

 

Beyoğlu Belediyesi, kurban bayramı süresince Beyoğlu genelinde kurban kesiminin hijyen ve modern koşullarda gerçekleşmesi için Piyalepaşa Bulvarı'nda modern kesim tesisi oluşturdu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, içinde kesim tesislerinden kurbanlık satışın yapıldığı hayvan pazarına, zabıta danışma, veteriner danışma ve hayvan yakalama ekibi bürolarının da bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Alandaki hayvan satıcılarıyla kısa kısa sohbet eden Demircan, incelemelerinin ardından basın mensuplarına kurban satış ve kesim alanındaki hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Demircan, profesyonel kurban kesim mekanizmalarının olduğu kurban kesim tesisleriyle şu bilgileri verdi: "Bir büyükbaş hayvan bu tesise girdiğinde başının kesilmesi, derisinin çıkarılması, iç organlarının çıkarılıp 4 parçaya ayrılması 5 dakika sürecektir. Ardından bu parçalar, ayrı ünitelerde parçalara ayrılarak hak sahiplerine verilecek" diye konuştu. Hayvan pazarında 2 bin kurbanın satılacağını kaydeden Demircan, "250 kişilik bir kurban kesim ekimiz olacak. 70'i kasap, geri kalanı ise yardımcı personel olarak hizmet verecek. Ayrıca bu ekibin dışında zabıta, temizlik ve fen işleri bölümünden olmak üzere 200 personel daha çalışacak. Bu alanda Beyoğlu'ndaki kurban kesim ihtiyacın büyük bir bölümünün tamamlanmasını bekliyoruz."

 

BAYRAM TEMENNİSİ

 

Dini bayramların özünde yardımlaşma olduğuna dikkat çeken Demircan, "Kurban, kelime anlamı olarak 'yaklaşmak' anlamındadır. Kesilen kurbanların fakirlere dağıtılmasıyla cenabı Allah'a yakınlaşabiliriz. Vatandaşımız da bu duyguyla hareket ediyor. Bayramın bütün islam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

 

(FOTOĞRAF) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.