Demre'de bahar havası

TÜRKİYE'nin büyük bölümünde olumsuz hava koşulları hüküm sürerken, Antalya'nın Demre İlçesi'nde badem ağaçları ve yabani laleler çiçek açtı. Son günlerde etkili olan fırtına Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşamı olumsuz etkilerken,...

03 Şubat 2015 Salı 10:18
Demre'de bahar havası






TÜRKİYE'nin büyük bölümünde olumsuz hava koşulları hüküm sürerken, Antalya'nın Demre İlçesi'nde badem ağaçları ve yabani laleler çiçek açtı.
Son günlerde etkili olan fırtına Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşamı olumsuz etkilerken, Demre'deki bahar havası şaşırtıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ilçede, deniz seviyesinden 450 metre yükseklikteki Gürses Mahallesi'nde badem ağaçlarıyla kırlardaki yabani laleler rengarenk çiçek açtı. Bahar havasını andıran görüntüler, deniz seviyesinden 650 metre yüksekte kurulu Davazlar Mahallesi'nde de görüldü. Bademler ve yabani laleler burada da çiçek açtı.
Bahçesindeki badem ağaçları çiçek açan Tevfik Karaçalık, "Badem ağaçlarının bu aylarda çiçek açtığını hiç görmedim. Havanın sıcak gitmesinden şaşırdı, açtı. Fazla süreceğini zannetmiyorum. Önümüzde şubat, mart var. Bu çiçekler ölür" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.