Din bilgisi sorusunda skandal fotoğraf skandal cevap

Ali İsmail Korkmaz'ın Din Bilgisi deneme sınavı soru kitapçığında kullanması, üstelik bunu da yanlış "Şık" içerisinde değerlendermise sert tepkilere neden oldu.

04 Nisan 2015 Cumartesi 08:17
Din bilgisi sorusunda skandal fotoğraf skandal cevap






Din bilgisi sorusunda skandal fotoğraf skandal cevap

Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ı bir yayın evinin hazırladığı Din Bilgisi deneme sınavı soru kitapçığında kullanması, üstelik bunu da yanlış "Şık" içerisinde değerlendermise sert tepkilere neden oldu.

Haber ilk olarak Evrensel Gazetesinde yer aldı. Ali İsmail'in anne ve Babası bir etkinliğe katılmak için geldikleri Eskişehir'de duruma sert tepki gösterdi. Cemaate yakınlığı ile bilinen yayınevi hem Korkmaz ailesinden hem de kamuoyundan özür dilemek zorunda kaldı.

VAN'DA SORU SKANDALI

Van 'da bir dershanenin deneme sınavı kitapçığında yer alan din dersi sorusunda Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının yer alması tepkiye neden oldu. Tepkilerin ardından yayınevi bir açıklamasıyla Korkmaz ailesinden özür diledi.

YANLIŞ NAMAZ HAREKETİNDE ALİ İSMAİL'İN NE İŞİ VAR?

Evrensel gazetesinden Beyar Özalp'in haberine göre, Van'daki bir dershane tarafından yapılan deneme sınavının din dersi sorularının birinde, Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir'de polisler ve sivillerden oluşan bir kalabalık tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafı kullanıldı. Namaz hareketleriyle ilgili soruda, Ali İsmail Korkmaz'ın oturur haldeki fotoğrafı, şıklara konuldu ve ‘Aşağıdaki görsellerde namazdaki hareketlerden hangisi yanlış gösterilmiştir’ diye soruldu.

SOSYAL MEDYADA YANKI UYANDIRMIŞTI

Bu haber, Evrensel gazetesinde yayınlanmasının ardından özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Çok sayıda insanın tepki göstermesi üzerine deneme sınavı kitapçığını bastıran Sözün Özü Yayınları’ndan da bir özür açıklaması geldi. Açıklamada şöyle denildi:

“Tüm denemelerimizde soruların orijinal haki A kitapçığındaki gibi olup, B kitapçıkları A kitapçığı esas alınarak düzenlenmektedir. Ancak B kitapçığı hazırlanırken bahse konu olan sorunun üzerinde dizgi elemanı tarafından değişiklik yapılmıştır. Bu hata fark edildikten sonra ilgili elemanın işine son verilmiştir. Yapılan hata yayınevimizde de üzüntüye neden olmuştur. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinden ve kamuoyundan özür dileriz.”
Son Güncelleme: 04.04.2015 08:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.