Diyarbakırlı dağcılardan Mancel Dağı yürüyüşü

DİYARBAKIR Doğa Sporları Kulübü (DİDOSK) üyesi 38 dağcı sporcu, Mardin'in Derik İlçesi yakınlarında bulunan 1100 metre yüksekliğindeki, derin vadi ve kayalıklara sahip Mancel Dağı'nda yürüdü. Doğu ve Güneydoğu Anadolu...

12 Nisan 2015 Pazar 14:41
Diyarbakırlı dağcılardan Mancel Dağı yürüyüşü






DİYARBAKIR Doğa Sporları Kulübü (DİDOSK) üyesi 38 dağcı sporcu, Mardin'in Derik İlçesi yakınlarında bulunan 1100 metre yüksekliğindeki, derin vadi ve kayalıklara sahip Mancel Dağı'nda yürüdü.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde daha önce güvenlik nedeniyle uzun yıllar gidilmesi güvenlik nedeniyle riskli olan birçok dağa yürüyüş ve tırmanış etkinlikleri düzenleyen DİDOSK, bugün Mardin'in Derik İlçesi'ndeki Mancel Dağı zirvesine bir yürüyüş etkinliği düzenledi. 600 üyesi bulunan kulübün 38 sporcusunun katıldığı etkinlik, sabah saat 08.30'da başladı. Yaklaşık 4 saat süren yürüyüş sırasında sporcular, Nizamettin Pirinçioğlu ve Mahmut Zeytinoğlu öncülüğünde birerli kolda yürüdü. Derin vadi ve kayalıkları bulunan Mancel Dağı zirvesine yürüyüş sırasında sporcular, bol bol fotoğraf çekti. Dağın zirvesine DİDOSK aktivisitleri, daha sonra Derik İlçe merkezinde kendilerine ikram edilen yöresel Derik Tavası yemeğini yedi.
Yemek sonrası faaliyetlerine ilişkin bilgi veren DİDOSK Kulüp Başkanı Abdurrahim Ekin, Derik ilçesi'nin doğası, tarihi ve dağlarındaki mağaralarıyla özel bir yer olduğunu belirterek "Biz DİDOSK kulübü olarak, üyelerimizle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. 2004 yılından bu yana kurulan kulübümüzün üye sayısı her gün artmaktadır. Gönüllü olarak bize katılmak isteyenler kulubümüzün internet sitesi üzerinden bizimle iletişime geçebilir ve bize katılabilirler. Derik İlçesi'ne yılda 2 defa program gerçekleştiriyoruz. Derik'in güzel dağları bizim için çok önemli bir parkur oluşturuyor" dedi.
Daha sonra İlçe'nin Güneyi'nde yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta bulunan Gıre Kote denen yerde 5 bin sene önce volkan patlaması sonucu oluşan mağaraları görmek için yola çıkan dağcı sporcular, Gıre Kote bölgesinde bol bol fotoğraf çektikten sonra Diyarbakır'a döndü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.