Doktorların 31 Yıl Sonra Mezuniyet Buluşması

ERZURUM Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1983 yılında mezun olan 50 doktor, mezuniyet coşkusu yaşamak için 31 yıl sonra cübbe giyip kep attı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1983 yılında mezun...

28 Eylül 2014 Pazar 12:43
Doktorların 31 Yıl Sonra Mezuniyet Buluşması






Doktorların 31 Yıl Sonra Mezuniyet Buluşması

 ERZURUM Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1983 yılında mezun olan 50 doktor, mezuniyet coşkusu yaşamak için 31 yıl sonra cübbe giyip kep attı.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1983 yılında mezun olan 50 doktor, 31 yıl sonra aynı sıralarda tekrar buluştu. Aileleriyle birlikte mezuniyet törenine katılan doktorlar, Tıp Fakültesi önünde buluşurak hasret giderip öğrencilik günlerini hatırladı. Tıp Fakültesi amfilerinde düzenlenen törende yıllar sonra biraraya gelen doktorlar, temsili diplomalarını hocaları Prof. Dr. Durkaya Ören ve Prof. Dr. Yalçın Yılıkoğlu'nun elinden aldı. Özel bir hastanede Göz Hastalıkları Uzmanı olan Dr. Levent Tamer Tülek, öğrenciyken girdikleri sınıfa bu kez doktor olarak gelmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Doktor Tümer, çocuk gibi heyecanlı olduğunu belirterek, sık sık arkadaşlarıyla özçekim yaptı.
Dr. Ferhat Günaydın da 1979 yılında bir arkadaşıyla yaşadığı tartışmayı anımsatarak bunun bir gençlik hatası olduğunu belirtip pişmanlığını dile getirince arkadaşlarından alkış aldı.
SINIF ARKADAŞLARI DEKAN OLMUŞ
Antalya'da yaşayan emekli doktor Mustafa Bodur ise mezun olduktan 31 yıl sonra diplomasına kavuşmanın sevincini yaşadı. Doktor Bodur, "Hayat bizi oradan oraya sürükledi. Bu yüzden diplomamı alamadım. Ama şimdi hem sınıf arkadaşım, hem de Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof .Dr. Selçuk Atamanalp’in elinden diplomamı aldım. Bu çok onur verici" dedi.
Akdeniz Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdalı Başkanı olan Doç. Dr. Esin Özatalay ise, yıllar sonra mezuniyet coşkusu yaşamak için biraraya geleceklerini duyunca çok heyecanlandığını belirterek, "31 yıl sonra baktım ki hala tanışmadığımız sınıf arkadaşlarımız varmış. Biz çalkantılı bir dönemin gençleriydik. O zaman böyle mezuniyet coşkusu falan yaşayamadık. Herhalde fakülte tarihinde en çok psikiyatr bizim sınıftan çıkmıştır" diye konuştu.
ÖLEN DOKTORUN KIZINDAN AĞLATAN KONUŞMA
Kep atma törenine katılan Dr. Ayşegül Karalezli'nin kızı Gökçe Karalezli ise kürsüye çıkarak ölen babası doktor Cengiz Karalezli adına diploma alıp duygulu bir konuşma yapınca salondakileri ağlattı. Daha sonra Tıp Fakültesi amfilerine gelen halk oyunları ekibi burada davvul zurna eşliğinde 'bar' oynadı. Doktorlar ise uzun bir aradan sonra cübbe giyip geriye doğru sayarak kep atmanın heyecanını yaşadı.
'O ZAMAN BAZI HEYECANLARI TADAMADIK'
Bu düzenleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Atamanalp, eski günlere geri döndüklerini söyledi. Prof. Dr. Atamanalalp, "Öğrencilik yıllarıma geri döndüm. Hocalarımın elini öperek diplomamı aldım. Çok güzel bir duyguydu. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Operatör doktor Münip Yılmaz da. "Güldük, söyledik, ağladık ve çocuklaştık. Bizler 12 Eylül 1980 darbesi dönemini yaşadık. O dönem Türkiye’nin durumu belliydi. Bu nedenle o zaman bazı heyecanları tadamadık. Şimdiyse birbirimize kenetlendik" diye konuştu. Nursima KESKİN / ERZURUM, () -


 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.