En Süslü Bebek Arabası

ANTALYA Halk Sağlığı Müdürlüğü, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında, en güzel süslenmiş bebek arabası yarışması düzenledi. Bebeklerin ilk 6 ay anne sütüyle beslenmesinin önemine dikkat çekmek için yapılan...

02 Ekim 2014 Perşembe 15:53
En Süslü Bebek Arabası






 ANTALYA Halk Sağlığı Müdürlüğü, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında, en güzel süslenmiş bebek arabası yarışması düzenledi.

Bebeklerin ilk 6 ay anne sütüyle beslenmesinin önemine dikkat çekmek için yapılan etkinliğe, 23 anne ve bebeği katıldı. Bebek arabalarını kendi imkanları ile süsleyen anneler, dereceye girebilmek için jüri karşısında ter döktü. Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Murat Özdemir'in de yer aldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Kimisi bebeğinin arabasını otomobile çevirdi, kimisi çiçek ve balonlarla donattı. Anneleriyle birlikte yarışma heyecanına ortak olan bebekler de jüriden tam not aldı.

Bebeklerin ilk 6 ay mutlaka anne sütüyle beslenmesi gerektiğini belirten Uzman Dr. Murat Özdemir, "Mümkünse emzirme süresi 2 yıla kadar olsun. Anne sütü en saf besin kaynağıdır. Her annenin sütü, bebeğinin özelliklerine göredir. Bebek emdikçe hastalıklara karşı bağışıklığı artar. Emzirme, bebek kadar anne için de önemlidir. Anne emzirdikçe kadınlar için önemli bir hastalık olan meme kanserinin önüne de geçilmiş olur" dedi.

Konuşmanın ardından Özdemir başkanlığındaki jürinin önünden geçen süslü bebek arabaları, özenle incelendi. Verilen oyların ardından 1'inciliği, oğlunun bebek arabasını otomobile çeviren Zeynep Parlar kazandı. Temsili olarak seçilen 1'incinin ardından önemli olanın anne sütüne dikkat çekmek olduğunu belirten anneler, "Yarışma sadece bugünün eğlencesi. Önemli olan anne sütüne ve Emzirme Haftası'na dikkat çekebilmek" dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.