Erciş'te, Öcalan'ın yakalanışının 16 yıldönümünde protesto

Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van), () - VAN'ın Erciş İlçesi'nde, Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanıp Türkiye'ye getirilişini protesto etmek amacıyla DBP öncülüğünde yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Erciş...

13 Şubat 2015 Cuma 16:40
Erciş'te, Öcalan'ın yakalanışının 16 yıldönümünde protesto






Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van), () - VAN'ın Erciş İlçesi'nde, Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanıp Türkiye'ye getirilişini protesto etmek amacıyla DBP öncülüğünde yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.
Erciş DBP İlçe binası önünde, aralarında DBP İlçe yöneticisi Alparslan Bütün HDP yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 500 kişi ellerinde Abdullah Öcalan posterleri ve sloganlarla yürüdü. Zilan Parkı'na gelen eylemciler adına burada açıklamayı DBP Erciş İlçe yöneticisi Alparslan Bütün yaptı. Bütün, "Uluslararası komplonun 16'ncı yıl dönümünde Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın şahsında Kürt özgürlük mücadelesinin tasfiyesini amaçlayan komplocu güçleri lanetliyoruz.  PKK Lideri Abdullah Öcalan uluslararası komployu kirli oyun ve ilişkilere rağmen büyük bir başarı ile boşa çıkarmıştır. Başkan Apo'nun 16 yıldır, İmralı Adası'ndaki ağır koşullara rağmen çözüm sürecine ilişkin gösterdiği çabayı emsalsiz bir şekilde selamlıyoruz" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından Zilan Parkı'nda bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.