Fırat Yılmaz Çakıroğlu için mektup kampanyası

Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - İZMİR'de, Ege Üniversitesi Kampusu'nda, iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ülkü Ocakları okul temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun anısına mektup...

08 Mart 2015 Pazar 12:15
Fırat Yılmaz Çakıroğlu için mektup kampanyası






Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - İZMİR'de, Ege Üniversitesi Kampusu'nda, iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ülkü Ocakları okul temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun anısına mektup kampanyası başlatıldı. Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan 'Mektubum Fırat'a' ikampanyası sonunda mektuplar kitap olacak.
Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Ümit Bağış, Yücel Salur, Bilge Kağan Haspolat, Muhammed Baş, Batuhan Filiz, Cihat Cengiz, Şerif Kaan Şanlıtürk ve Okan Özkan, bıçaklanarak öldürülen, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu unutturmamak için kampanya başlattı. Herkesi kampanyaya katılmaya davet eden öğrenciler, şöyle dedi:
"Fırat'ı en iyi anlayan, onun davası yolunda çektiği sıkıntıları yaşayan biz üniversiteli dava arkadaşları, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu unutturmayacağız. Mektubum Fırat'a kampanyası ile Fırat Yılmaz Çakıroğlu adını yaşatacak bir eser ortaya koyma gayreti sarf edeceğiz. Fırat'ın davasına adanmış gönüldaşlara çağrımızdır. Yaşı, dili, dini, siyasi görüşü ne olursa olsun Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na gönlünde muhabbet besleyen, onun için gözyaşı döken tüm vatandaşlarımız, Mektubum Fırat'a kampanyasına katılabilir."
Kampanya kapsamında herhangi bir yarışma ve derecelendirme olmayacağını aktaran öğrenciler, “Gönderilen her mektup, bizim için son derece değerli. Bu proje, ödül veya herhangi bir kazanç sağlamak için değil, Fırat'ın aziz hatırasını yaşatmak için hayata geçirildi. Gönderilen mektuplar, seçici bir kurul eşliğinde değerlendirilip Fırat için yazılacak bir kitapta kullanılacak. Kitap eğer bir gelir elde ederse Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adını yaşatacak başka bir projede kullanılacak" bilgisini verdi.
'Mektubum Fırat'a' kampanyasına katılmak isteyenlerin, yazdıkları mektupları "firatamektupvar@gmail.com' e-posta adresine yollaması gerekiyor. Bütün mektuplar derlenip Çakıroğlu'nun yaşamı ve fikirlerini konu alacak bir kitapta toplanacak.
FIRAT'A YAZILAN BİR MEKTUP
Öğrenciler tarafından Fırat'a yazılan bir mektupta şu ifadelere yer verildi:
"Değerli dava arkadaşım canım Fırat'ım. Bugün seni kaybedeli 11. günümüz ve ben şehadetini duyduğumdan beri uyuyamıyorum. Allah'ı şahit tutarak söylüyorum ki 21 yıllık hayatımda, ülkemde gördüğüm tüm ölümler içerisinde beni bu kadar yaralayan bir ölüm haberi daha olmadı. Cenazen benim evimden çıkmış gibi oldu inan. Seninle, sen hayattayken tanışamamak, bugüne kadarki en büyük kaybım oldu. Güzel ahlâkın, saflığın, efendiliğin yüzünde tecelli etmiş. Seni aslan gibi yetiştiren annen yanından ayrılmadı Reis. Yalnız kusur bizde, o yolda yürütüp yorduk galiba onu biraz. Onu en iyi sen tanırsın, 'Fırat'ın okulu bitince emekli olacaktım ama şimdi olmayacağım, Fırat'lar yetiştirmeye devam edeceğim' diyor. 'Bizde Fıratlar bitmez anne' deyip de elini öpemedim hala. Onlar. Onlar ki, ruh ve mana KürŞad'dan Atsız'a, Veli Can'a. Ve bir bir katıldılar kervana. Uçmayı müjdeler bu ocak. Yiğit salası sever her şubat. İl kurt yeminiyle inlesin hesap görülsün diye. Fırat'tan ötesi için."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.