Fransız jandarması İstanbul'da operasyon düzenlemeye kalkmış

Türk polisine haber vermeden İstanbul'da terör operasyonu düzenlemeye kalkan Fransız jandarması bir hırsızlık ihbarı üzerine polis tarafından yakalandı.

29 Ekim 2015 Perşembe 00:38
Fransız jandarması İstanbul'da operasyon düzenlemeye kalkmış






Fransız jandarması İstanbul'da operasyon düzenlemeye kalkmış


Fransız jandarmasının Türkiye'de kimseye haber vermeden düzenlemek istediği gizli operasyon, bir hırsızlık ihbarı üzerine deşifre oldu. İki ülke diplomatlarını karşı karşıya getiren skandal operasyondan ne Dışişleri Bakanlığı'nın, ne de emniyetin haberinin olmadığı ortaya çıktı. Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatırken gözaltındaki kişilere yardım edenler araştırılıyor.

TÜRKİYE SÖMÜRGE ÜLKESİ Mİ?

Konu halen sıcak, iki ülkeyi karşı karşıya getiren olay Küçükçekmece'de ortaya çıktı. AKŞAM Gazetesi'nden Devrim Tosunoğlu'nun özel haberine göre üzerinden Fransız jandarma kimliği çıkan bir kişi İstanbul'daki bir inşaatta yakalandı. Şüpheli, deport edilecek bir DAEŞ’liyi izlediklerini söyledi.

Küçükçekmece Basın Eksperes Yolu üzerinde bulunan bir inşaat firmasının güvenlikçileri yabancı uyruklu bir kişiyi hırsızlık şüphesiyle yakaladı. Güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri Fransız turisti gözaltına aldı. Fransız turistin çantasında yapılan aramada paraşüt bezi ve Fransız Jandarması olduğunu gösteren kimlik ve pasaportlar bulundu.

İSTANBUL'A 4 KİŞİLİK ÖZEL EKİP GELMİŞ

Fransız jandarması kimlikli J.V., Türkiye’de 3 arkadaşıyla birlikte olduklarını, İstanbul Yabancılar Şubesi'nden DAEŞ militanı olduğu gerekçesiyle sınır dışı edilmek istenen bir kişiyi götürmek amacıyla geldiklerini ve  Sefaköy'deki lüks bir otelde konakladıklarını söyledi.

PARAŞÜT BEZİ BULUNDU

V., inşaata hırsızlık yapmak amacıyla değil, yüksekten fotoğraf çekmek amacıyla girdiğini söyledi.
Son Güncelleme: 29.10.2015 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.