GİRİTLİLER BODRUM'DA EĞLENDİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlik Giritlileri buluşturdu. Oryantal gösterisi ve şarkılara eşlik eden 250 kişi, gönüllerince eğlendi. Mübadele döneminde ilçeye yerleşen Giritliler, dördüncüsü düzenlenen...

22 Aralık 2014 Pazartesi 11:30
GİRİTLİLER BODRUM'DA EĞLENDİ






MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlik Giritlileri buluşturdu. Oryantal gösterisi ve şarkılara eşlik eden 250 kişi, gönüllerince eğlendi.
Mübadele döneminde ilçeye yerleşen Giritliler, dördüncüsü düzenlenen gecede bir kez daha bir araya geldi. Girit ve Kos (İstanköy) Adası'ndan gelen saz ve dans ekibi ve konukların renk kattığı gece, Delfi Otel'de düzenlendi. Geceye katılanlar oryantal gösterisini izleyip şarkılara eşlik ederek gönüllerince eğlendi.
Organizasyonu yapan Zehra Denizaslanı, "Aramızda geçmiş yıllarda Bodrum'dan Girit'e gidenler de var. Biz büyükler olarak birbirimizi tanıyoruz ama yeni nesil gençlerimizin de birbirlerini tanımalarını geleneklerini öğrenmelerini istiyoruz. Burada bir araya geldik. Çok güzel bir ortam oluştu. Kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Kültürümüzde herkese hoşgörü ve sevgi var" dedi. Ayrıca Bodrum'un Kumbahçe Mahallesi'nin daha önce Giritliler Mahallesi olarak bilindiği belirtildi. Büyüklerinin Girit'ten geldiği belirtilen yaklaşık 6 bin kişinin ilçede yaşadığı kaydedildi.

FOTOĞRAF


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.