(Görüntülü Haber) Müezzinoğlu: Bir tarafta ağustos böceği bir tarafta bal arısı anlayışı var (4)

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU: "EBELER MESLEĞİNİ YAPACAK" Bursa’da seçim çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ebeler ve Hemşireler Günü etkinliği kapsamında düzenlenen geceye katıldı. Gerekli düzenlemelerin...

10 Mayıs 2015 Pazar 10:37






SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU: "EBELER MESLEĞİNİ YAPACAK" Bursa’da seçim çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ebeler ve Hemşireler Günü etkinliği kapsamında düzenlenen geceye katıldı. Gerekli düzenlemelerin tamamlanmasının ardından uzman ebelerin olacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Ebelere hak ettikleri değeri vereceğiz" dedi. Ak Parti Bursa Milletvekili adayı olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ebeler ve Hemşireler Günü etkinliği kapsamında Çelik Palas Otel’de düzenlenen geceye katıldı. Bakan Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada, "Sağlık yöneticilerimize bir görev verdim, sağlık hizmetleri alan hastalardan her ay 10 hastayı ziyaret etmelerini istedim. Bu yıl 168 bin aile ziyaret edilmiş hastalarımızın en önemli şikayetleri arasında hastanelerdeki temizlik, hijyen konuları ile vatandaşla iletişim ve bilgi alışverişi bu konulara daha çok dikkat edelim, bu konularda şikayet istemiyoruz” dedi. Hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Bizim hemşirelerimiz, ebelerimiz hastalarına evine ve çocuğundan daha çok zaman ayırıyor. Özlük hakları başta olmak üzere bir çok sıkıntımız var. Bu konuları çözmek için gerekli çalışmalar yapıyoruz. Kısa sürede yasal düzenlemelerle uzman ebelerimiz olacak. Geçmişte bir yanlış yaptık. Bizi mahçup eden bir fotoğrafla karşılaştık. Ebelerimizi alanlarından çekince sezeryen doğumda dünyanın en yüksek ülkelerinden biri olduk. Bundan sonra ebelerimiz sadece görevlerini yapacak" diye konuştu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuşmasının ardından 81 ilden gelen ebelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.