Hakkari'de 'Kaybolmayan çocuklar' projesinin eğitim toplantısı yapıldı

HAKKARİ İl Jandarma Komutanlığı'nca, çeşitli nedenlerde suça bulaşan, cinsel istismara maruz kalmış ya da kaçırılan çocukların kurtarılması için başlatılan 'Kaybolmayan Çocuklar' projesinin ilk eğitim toplantısı yapıldı. Hakkari...

18 Şubat 2015 Çarşamba 12:01
Hakkari'de 'Kaybolmayan çocuklar' projesinin eğitim toplantısı yapıldı






HAKKARİ İl Jandarma Komutanlığı'nca, çeşitli nedenlerde suça bulaşan, cinsel istismara maruz kalmış ya da kaçırılan çocukların kurtarılması için başlatılan 'Kaybolmayan Çocuklar' projesinin ilk eğitim toplantısı yapıldı.
Hakkari İl jandarma Komutanlığı tarafından bir süre önce Sosyal Destek Programı'na (SODES) sunulan ve 30 bin TL destek alan 'Kaybolmayan Çocuklar' projesinin eğitim toplantısı Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Cumhur Duran, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yavuz Özfidan ve projeye destek veren kurumlarda çalışan yaklaşık 250 kişi katıldı.
Hakkari il Jandarma Komutanlığı'nın koordinatörlüğünde başlatılan ve Müftülük, Sağlık Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü'nün de destek verdiği projenin eğitim toplantısına katılanlar, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Özlem Gören tarafından sinevizyon eşliğinde projenin detayları hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Projenin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Duran, Jandarma tarafından geliştirilen projenin Hakkari açısından çok önemli olduğuna belirterek, "Bu proje ile insan hayatına ve sosyal hayata katkı sağlayacağız ve bu projedeki çocuklar, büyüklerin hayatlarını rol model alarak hayatlarını inşa etmelerinde yarar sağlayacaktır. Bu sayede toplumun genelinde bir farkındalık oluşacaktır. İnsan olarak görevimiz bir sonraki neslimizin bilinçli olarak yetiştirilmesine katkıda bulunabilmek ve onlara yol gösterebilmektir. Bu projeler ile çocuklarımızın hayalleri gerçekleşir."
Evden kaçan veya kaçma eğilimi olan çocuğu anlayabilmek, istismar ve travma konularında İstanbul Davranış Bilimleri Enstitüsünde görevli Klinik Psikolog Gülşah Ergün ve Enstitü Kurucusu Uzman Psikolog Emre Konuk tarafından da katılımcılara eğitim verildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.