HDP Kocaeli Milletvekili Konca: Seçimler yeni bir başlangıcın tarihi

İZMİT (Kocaeli), () - GENEL seçimlerde yurt dışı oylarının da eklenmesiyle HDP Kocaeli Milletvekili seçilen avukat Ali Haydar Konca seçimlerin Türkiye için hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Bu seçimlerin Türkiye'de yeni bir...

08 Haziran 2015 Pazartesi 13:08
HDP Kocaeli Milletvekili Konca: Seçimler yeni bir başlangıcın tarihi






İZMİT (Kocaeli), () - GENEL seçimlerde yurt dışı oylarının da eklenmesiyle HDP Kocaeli Milletvekili seçilen avukat Ali Haydar Konca seçimlerin Türkiye için hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Bu seçimlerin Türkiye'de yeni bir başlangıcın tarihi olduğunu düşünüyorum" dedi.
Yurt dışı oylarının ilave edilmesinin ardından, daha önceki değerlendirmelerde 2 milletvekili çıkardığı belirtilen MHP'nin milletvekili sayısı 1'e düştü, yerine HDP'den Ali Haydar Konca geldi. Sonucun erken saatlerde değişmesi üzerine bu sabah HDP Kocaeli İl Binasına gelen Ali Haydar Konca'yı parti binasında kalabalık bir partili karşıladı. Burada  açıklama yapan Konca, Türkiye genelinde ve Kocaeli'nde kendileri açısından seçimin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Türkiye için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz başından beri Türkiye'de demokrasinin inşası, insan haklarına dayalı, özgürlükçü, dayanışmacı ve eşitlik bir sivil hayatın oluşması için anayasanın yapılması noktasında ısrarlı ve inançlıydık. Bu nedenle de seçimlere önem veriyorduk. Sonuçta bu seçimler Türkiye'de yeni bir başlangıcın tarihi olduğıunu düşünüyorum.Türkiye genelinde hem de Kocaeli'de seçimin bizim için başarılı bir şekilde cereyan ettiğini görmüş olduk. HDP, kendi siyasal felsefesine ve seçim programına uygun olarak ve taahhütlerine bağlı kalarak bu adımları atacaktır. Bu seçimler Türkiye halklarının hayrına olmuştur. Türkiye'de demokrasinin kurumlaşması bağlamında da bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Seçim demokratik bir yarıştır. Biz olumsuz koşullarda seçime girdik. Hem yüzde 10 barajı, hem hazineden yoksunduk, hem seçim sandıklarına üye bile vermemek gibi çok adil olmayan koşullarda seçime girdik. Bize yönelik operasyon ve provokasyonlar oldu. Bütün bu olumsuz koşullara karşı seçim bizim için başarılı geçti."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.