İhh: Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Mavi Marmara Kararını Temyiz Edeceğiz''

KAYSERİ ()- İHH İnsani Yardım Derneği Kayseri Şube Başkanı Şaban Sözduyar, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Mavi Marmara ile ilgili kararını temyiz edeceklerini söyledi. İHH adına yazılı açıklama yapan Şaban Sözduyar, İsrail’in...

06 Kasım 2014 Perşembe 12:14
İhh: Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Mavi Marmara Kararını Temyiz Edeceğiz''






KAYSERİ ()- İHH İnsani Yardım Derneği Kayseri Şube Başkanı Şaban Sözduyar, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Mavi Marmara ile ilgili kararını temyiz edeceklerini söyledi.
İHH adına yazılı açıklama yapan Şaban Sözduyar, İsrail’in Müslümanların haremine girdiğini, Mescidi Aksa’ya yapılanları kınadıklarını belirterek, Mavi Marmara gemisiyle ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin son kararını şöyle değerlendirdi:
"2010 yılı 31 mayısta genelde tüm Filistinin özgürlüğü ile bağlantılı Gazze’deki ablukanın kaldırılması için yola çıkan Mavi Marmara’nın şehitleri adına, Uluslararası Ceza Mahkemesinin vermiş olduğu kararda Mavi Marmara’nın Siyonist teröristler tarafından gasp edildiği, öldürmek için yakın mesafeden silahsız insanlara saldırdığı ve bu saldırının hiçbir haklı gerekçesinin olmadığını tespit edilmiş ve karar vermiştir. Buraya kadar mahkeme adaleti yerine getirmiştir. Ancak, mahkeme bu saldırıda şehit olan insan sayısını az bulduğu için ceza mahkemesinin devamını ulusal mahkemelere işaret etmiştir. Tabiki bu kararı temyiz edeceğiz. Yine de bu mahkeme sonucu Mavi Marmara’yı kınayan içerde ve dışarıdaki Yahudi olmayan siyonist odaklara ithaf olunur.’’

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.