İş Bankası Bankamatik'leri ve e-ticaret üye iş yerlerinde JCB dönemi

- Türkiye İş Bankası ve JCB arasında imzalanan anlaşma ile 6 bin 500'ü aşkın Bankamatik cihazı ve 10 binden fazla İş Bankası e-ticaret üye işyerinde JCB logolu kartlar kabul edilecek

25 Ekim 2017 Çarşamba 14:00
İş Bankası Bankamatik'leri ve e-ticaret üye iş yerlerinde JCB dönemi






İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası ve Uzak Doğu'nun ödeme sistemlerinden JCB arasında imzalanan anlaşma ile 6 bin 500'ü aşkın bankamatik cihazı ve 10 binden fazla İş Bankası e-ticaret üye iş yerinde JCB logolu kartlar kabul edilecek.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, İş Bankası’nın yaklaşık 420 bin fiziki POS cihazında 2004 yılından bu yana işlem gerçekleştirebilen, Japonya, ABD, Almanya ve Rusya başta olmak üzere 23 ülkede ihraç edilen ve sayısı 100 milyonun üzerinde olan JCB logolu kredi kartları ve banka kartlarının kullanım alanı genişledi.

İş Bankası ve JCB arasında yapılan anlaşma kapsamında, İş Bankası, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) üzerinden JCB ile bağlantı kurarak JCB logolu kartları kabul edecek ve JCB logolu kartlar artık bankanın 10 bini aşkın e-ticaret üye işyerinde ve 6 bin 500'den fazla Bankamatik cihazında kullanılabilecek.

e-ticaret sektöründe İş Bankası POS’larını kullanan üye iş yerleri, böylece başta Japonya olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen JCB kart sahiplerine hizmet sunabilecek.

Türkiye’de "ilk" olarak İş Bankası tarafından sağlanacak çoklu para birimi (döviz POS) özelliği sayesinde, İş Bankası Sanal POS’larında 14 farklı para birimi ile işlem yapılması mümkün olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, son yıllarda özellikle Çin, Japonya, Güney Kore başta olmak üzere Uzakdoğulu turistlerin yurt dışında yaptıkları harcamalardaki büyümenin JCB kartların dünyanın birçok noktasında kullanımını arttırdığını belirtti.

İş Bankası olarak, başta hava yolu taşımacılığı ve turizm olmak üzere perakendeden teknolojiye birçok sektörde girişimcilere güvenli e-ticaretin kapılarını açtıklarını bildiren Sezen, dünyanın önde gelen ödeme sistemlerinden biri olan JCB ile yaptıkları bu işbirliği ile üye işyerlerine ve kart hamillerine sundukları ürün ve hizmet çeşitliliğini artırmaktan mutluluk duyduklarını aktardı.

Anahtar Kelimeler:
Türkiye İş Bankası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.