Kahramanmaraş’ta 5’inci Güvercin Festivali

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KARAMANMARAŞ’ta Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği tarafından 5’inci Güvercin Festivali düzenlendi. Binlerce liralık cins arasında seçilen güzel güvercin sahiplerine madalya ve kupa verildi. Kahramanmaraş...

22 Mart 2015 Pazar 14:33
Kahramanmaraş’ta 5’inci Güvercin Festivali






Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KARAMANMARAŞ’ta Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği tarafından 5’inci Güvercin Festivali düzenlendi. Binlerce liralık cins arasında seçilen güzel güvercin sahiplerine madalya ve kupa verildi.
Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalde, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adıyaman, Gaziantep, Bitlis, Diyarbakır, Hatay, Konya, Mardin ve Şanlıurfa’dan getirilen cins güvercinler sergilendi. Sahipleri tarafından süslenen güvercinler arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi. Jüri tarafından çeşitli özellikler kapsamında oy verilen yarışma sonunda türlerine göre dereceye giren güvercin sahiplerine kupa ve madalya verildi. Festival kapsamında farklı bölgelerden getirilen fiyatı 20- 40 bin lira arasında değişen yüzlerce güvercin toplu halde uçurularak dökme de yapıldı.
Kahramanmaraş Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği Başkanı Musa Yıldırım Bayazıt, geleneksel hale getirdikleri festivali önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı yapmayı hedeflediklerini söyledi. Bayazıt, "5’incisini yapmış olduğumuz festivalimiz 2 bin güvercin katılımıyla başlamıştır. Burada güzellik yarışması düzenliyoruz. Güvercinlerin çeşitli özelliklerine göre jüri tarafından oy veriliyor. Dereceye girenlere kupa ve madalya veriyoruz" dedi.
Festivale katılan güvercin severler festival kapsamında çeşitli türleri inceleme fırsatı bulduklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.