Kedinin idrar yolundan 16 taş çıkarıldı

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, () - MERSİN'de idrar yapamama sorunu nedeniyle ameliyat edilen Duman adlı 4 yaşındaki kedinin idrar yollarından irili ufaklı 16 taş çıkarıldı. Merkez Mezitli İlçesi'nde yaşayan Emel Bayraktar, idrar yapamama sorunu...

13 Temmuz 2015 Pazartesi 15:07
Kedinin idrar yolundan 16 taş çıkarıldı






Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, () - MERSİN'de idrar yapamama sorunu nedeniyle ameliyat edilen Duman adlı 4 yaşındaki kedinin idrar yollarından irili ufaklı 16 taş çıkarıldı.
Merkez Mezitli İlçesi'nde yaşayan Emel Bayraktar, idrar yapamama sorunu yaşayan erkek kedisi Duman'ı Mersin VetLife Teşhis ve Tedavi Kliniği'ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerinde kronik sistit ve idrar kesesi taşına bağlı tıkanıklık teşhisi konulan Duman, veteriner hekimler Mehmet Tabur ve Alev Ülkü tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat süren ve başarılı geçen ameliyatta kedinin idrar yollarından irili ufaklı 16 taş çıkarıldı. Kliniğin yatılı tedavi bölümüne alınan Duman, 4 gün sonra idrarını normal yapmaya başladı. 12 gün tedavi altında tutulan Duman, tamamen sağlığına kavuştuktan sonra taburcu edildi.
Ameliyatın son derece başarılı geçtiğini belirten Mehmet Tabur, şunları söyledi:
"Çıkan taşın analizini yapıp en uygun diyet mamayı önerdik. Kedilerde genetik ve uygun olmayan beslemeye bağlı olarak çok sık karşılaştığımız idrar taşına bağlı tıkanıklık, sık sık az idrar yapma, kanlı idrar yapma ve sistit hastalığı eğer uygun şekilde tedavi edilmezse böbrek yetmezliğine kadar ilerleyen hastalıklara neden olabilmektedir."

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.