Köyde nisan ayında 40 santimetre kar var

Eser AYDIN/MUŞ, () - Muş merkeze 18 kilometre mesafedeki Arı köyünde kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken, yaylada ise 2 metreyi aştı. Deniz seviyesinden 1870 metre yükseklikte Arı köyünde, karın Mayıs ayı ortalarında kalktığını...

23 Nisan 2015 Perşembe 11:03
Köyde nisan ayında 40 santimetre kar var






Eser AYDIN/MUŞ, () - Muş merkeze 18 kilometre mesafedeki Arı köyünde kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken, yaylada ise 2 metreyi aştı.
Deniz seviyesinden 1870 metre yükseklikte Arı köyünde, karın Mayıs ayı ortalarında kalktığını söyleyen köylülerden Fesih Özen, "Köyümüzün her tarafı karla kaplı. Yolumuz halen kardan kapalı olduğu için Muş-Kulp-Diyarbakır yolu üzerinden ulaşımımızı sağlıyoruz. Bu yolun merkeze uzaklığı ise 70 kilometre. Hayvancılıkla geçimini sağlayan arkadaşlar meraların da karla kaplı olmasından dolayı hayvanlara ahırda yem veriliyor. Köyde hava soğuk olduğundan hala soba yakıyoruz. Kar Mayıs ayı ortalarında anca kalkıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.