Kozan'da deprem: Adana Kozan 4.0 ile sallandı

Kozan'da sabaha karşı 04.57'de meydana gelen deprem korku ve paniğe neden oldu. Köseli köyü yakınlarındaki depremin büyüklüğü 4.0 olarak açıklandı.

23 Ağustos 2015 Pazar 05:19
Kozan'da deprem: Adana Kozan 4.0 ile sallandı






Adana Kozan'da deprem: Kozan 4.0 ile sallandı

Adana Kozan'da sabaha karşı meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem korku ve paniğe neden oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre Kozan'da  deprem yer yüzüne oldukça yakın bir noktada, 2.2 KM derinlikte oluştu.

Bu yüzden depremin şiddeti daha sert hissedildi.

Kozan Yakınlarındaki Köseli Köyü'nde meydana gelen deprem bölgede çok sayıda yerleşim biriminde hissedildi. Sarsıntıyla birlikte çok sayıda vatandaş evini terk etti. Deprem başta Kozan olmak üzere, Kadirli, Hacıbeyli, Sarıçam İmamoğlu, Bağtepe, Kemerköy, Oruçlu, Andıl ve çevresinde paniğe neden oldu.

4 GÜN ÖNCE 3'LE SALLANMIŞTI

Adana'nın Kozan ilçesinde geçtiğimiz 18 Ağustos akşam saatlerinde 3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) verilerine göre, saat 22.10'da ilçeye bağlı Duraluşağı Mahallesinde 3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremde can ve mal kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

Aynı bölgede 2008 yılında deprem fırtınası yaşanmıştı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Ulusal Deprem İzleme Merkezi kayıtlarına göre, Adana’nın Kozan ilçesinde 2008 yılının ocak ayında sabaha karşı saat 01.52’de 3,2, saat 01.55’te 4,1 ve 02.11’de de 3,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.


AYRINTILAR TAKİP EDİLİYOR
Son Güncelleme: 23.08.2015 05:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.