Kula'da Kenan Evren isminin değiştirilmesi için çalışma başlatıldı

MANİSA Kula İlçesi'nin MHP'li belediye meclis üyeleri, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in adının ilçedeki mahalle ve müzeden kaldırılması için önerge verdi. Kula Belediyesi Şubat ayı ilk meclis toplantısında, MHP'li Belediye Başkanı...

06 Şubat 2015 Cuma 15:24
Kula'da Kenan Evren isminin değiştirilmesi için çalışma başlatıldı






MANİSA Kula İlçesi'nin MHP'li belediye meclis üyeleri, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in adının ilçedeki mahalle ve müzeden kaldırılması için önerge verdi.
Kula Belediyesi Şubat ayı ilk meclis toplantısında, MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve MHP'li 10 meclis üyesinin imzası ile verilen önerge ile ilçedeki 'Kenan Evren' adını taşıyan mahalle ve doğduğu etnoğrafya müze olarak kullanılan iki katlı evin isimlerinin değiştirilmesi istendi. Önerge, AK Partili 5 meclis üyesinin de desteğiyle oybirliği ile komisyona sevk edildi. Komisyon, mahalle ve müze için yeni isim tespiti yaparak Mart ayı toplantısında konuyu meclise sunma kararı aldı. Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, isim değişikliği konusunda vatandaşların talepleri olduğunu söyledi.
Kenan Evren'in Kula'daki doğduğu iki katlı ev, kamulaştırılarak Kenan Evren Etnografya Müzesi olarak düzenlenmiş ve 23 Kasım 1985'te ziyarete açılmıştı. Zemin ile birlikte iki katlı olup, moloz taştan yapılmış Ege yöresine özgü bu evin ön cephesinden doğrudan doğruya bir salona giriliyor. Salonun iki tarafında ikişer oda bulunuyor. Salonun sağ köşesinden inilen Bodrum'da tarihi Kula halıları ile eski Kula evlerini yansıtan panolar sergileniyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.