Leyla Umar'dan acı haber: Hayatını kaybetti

Türk basının duayen isimlerinden Gazeteci Yazar Leyla Umar hayatını kaybetti. Dünyanın pek çok ünlü lideriyle en çok röportaj yapan isimler arasında yer alan Leyla Umar Milliyet Gazetesi'nden emekli olmuştu..

16 Kasım 2015 Pazartesi 14:38
Leyla Umar'dan acı haber: Hayatını kaybetti






Leyla Umar'dan acı haber: Hayatını kaybetti

Türk basınının emektar ismi, duayen gazeteci Leyla Umar hayatını kaybetti. 42 ülkede röportajları yayınlanan gazeteci Leyla Umar, 87 yaşında hayatını kaybetti. Nelson Mandela, Carlos Menem, Arafat, Raissa Gorbaçov, Felipe Gonzales gibi politikacılarla; Julio Iglesias, Kirk Douglas, Diana Ross, Lisa Minelli gibi sanat dünyasının ünlü isimleriyle yaptığı haber ve röportajlarla tanınan Umar, GAMMA ve SIPA ajansları vasıtasıyla dünya çapında ünlenmişti.

LEYLA UMAR KİMDİR?

Atatürk'ün dostu Mithat Alam'ın torunu olan Umar, 1950 senesinde mühendis Mehmet Ali Ekşigil'le evlendi. Umar'ın bu ilk evliliği 1955'te bitti. Boşandıktan sonra Milliyet Gazetesi'ndeki 'İngilizce bilen muhabir aranıyor' ilanına başvurup, uzun yıllar Milliyet Gazetesinde tek kadın gazeteci olarak çalıştı.
 
1958'de de gazeteci ve oyun yazarı Refik Erduran'la ikinci evliliğini yaptı.
 
Londra ve Amerika'da uzun yıllar yaşarken Milliyet'e bağlılığı devam eden Leyla Umar, 1977 yılında Türkiye'ye döndüğünde ikinci eşi Refik Erduran'dan ayrıldı. Aynı yıl 22 yıl boyunca çalıştığı Milliyet'ten de emekli oldu. Uzun yıllar 'bağımsız gazeteci' olarak çalış
Son Güncelleme: 16.11.2015 14:42
Anahtar Kelimeler:
LEYLA UMAR KİMDİR?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.