Madalyalarıyla Ata'nın evine koştular

YUNANİSTAN'ın Selanik kentinde düzenlenen 25'İNCİ Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda toplam 85 madalya kazanan Türk atletler, yarışlar sonrasında Atatürk Evi'ni ziyaret edip, saygı duruşunda bulundu. Balkan Veteran Atletizm Birliği...

21 Eylül 2015 Pazartesi 11:35
Madalyalarıyla Ata'nın evine koştular






YUNANİSTAN'ın Selanik kentinde düzenlenen 25'İNCİ Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda toplam 85 madalya kazanan Türk atletler, yarışlar sonrasında Atatürk Evi'ni ziyaret edip, saygı duruşunda bulundu.
Balkan Veteran Atletizm Birliği tarafından 18- 21 Eylül tarihleri arasında Selanik'te düzenlenen 12 ülkeden 896 sporcunun katıldığı 25. Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası'na Türk Veteran Milli Takımı damgasını vurdu. Veteran atletler şampiyonada 45 sporcuyla çeşitli kategorilerde toplam 85 madalya kazanarak Yunanistan'ın 97 madalya ile birinci olduğu ülkeler sıralamasında ikinciliği elde etti. Romanya ise 78 madalya ile üçüncü sırada yer aldı. Türk veteran atletler, yarışmalarda toplam 15 Türkiye ve 8 Balkan rekoru kırarak önemli bir başarıya imza attı.
Yarışlardan sonra, madalyalarıyla büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki müzeye dönüştürülen evini ziyaret eden atletler, saygı duruşunda bulundu.
İzmir Atletizm Spor Kulübü (İZAK) Başkanı Aycan Kurtcan, "Yarışlarda madalyaların yüzde 90'nının İzmir'in iki kulübünün sporcularının kazanması atletizmde veteranlara bu şehirde verdiği önemi bir kez daha ortaya koyuyor. Kazandığımız madalyalarla büyük önder Atatürk'ü ziyaret ederek, O'nun ve bu ülkeyi cumhuriyeti bize armağan eden şehitlerimiz için dua edip, andık. Bugünleri onlar olmazsa görmemiz mümkün değildi. Türk sporcusu bugünleri Ata'sına borçlu, bunun bilincindeyiz ve ay yıldızlı formayı başarı ile temsil ettiğimiz için gururluyuz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.