Manavgat savaş alanına döndü: 1 ölü var 14 iş yeri yakıldı

Dağlıca ve Iğdır katliamlarının ardından yükselen tepkiler Manavgat'ı yangın yerine çevirdi. 1 genç hayatını kaybetti. 14 işyeri kundaklandı, çok sayıda ev ve işyeri taş yağmuruna tutuldu..

09 Eylül 2015 Çarşamba 18:56
Manavgat savaş alanına  döndü: 1 ölü var 14 iş yeri yakıldı






Manavgat savaş alanına  döndü: 1 ölü var 14 iş yeri yakıldı

Manavgat Haberleri, Son Dakika Manavgat, Manavgat olaylar, Manavgat haberleri , Terör örütü PKK'nın kanlı eylemlerini protesto eden öfkeli grupların çıkardığı olaylarda Manavgat adeta savaş alanına döndü. Side'de çıkan olayları polis güçlükle kontrol altına alırken olaylara karışa 35 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 14 iş yerinin kundaklandığı olaylar sonrası Antalya Milletvekili Deniz Baykal bugün vatandaşları ziyaret etti.

TURİZM MERKEZLERİNDE İŞYERLERİNE SALDIRI

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde dün akşam çıkan olaylarda Side, Çolaklı ve Ilıca gibi önemli turizm merkezlerinde çok sayıda işyeri saldırıya uğradı. Akşam saatlerinde otomobil ve motosikletleriyle toplanan grup, Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlara ait olduğu iddia edilen ve Türk bayrağı asılı olmayan restoran, butik ve kafeterya gibi işyerlerine zarar verdi. Çıkan olaylarda Manavgat merkezde 1, Çolaklı'da 4, Ilıca'da 4 ve Side'de 5 işyeri ateşe verilirken, çoğunluğu Antik Side çarşısındaki 40 civarında işyerinin de camları kırıldı.
Yangınlar Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, işyerleri kullanılamaz hale geldi. Bir otomobil ve motosikletin de yandığı olaylar sabaha kadar sürdü. Polis ve jandarma ekipleri ilçe merkezi ve mahallelerde müdahale ettiği çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.
Side merkezdeki Liman Caddesi'nde turistik işyerlerinin tamamına yakınında Türk bayrağı asılı olduğu görüldü.

BAYKAL SİDE'YE GELDİ

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, dün gece Side'de yaşanan olaylarda tahrip edilen ve yakılan işyerlerini ziyaret etti.
İşyeri sahiplerine 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Deniz Baykal, sağduyu çağrısında bulundu.

ALANYA VE MANAVGAT'TA OLAYLARLA İLGİLİ 35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ANTALYA Valisi Muammer Türker dün gece saatlerinde Alanya ve Manavgat'ta çıkan olaylar nedeniyle 35 kişinin gözaltında olduğunu açıkladı. Vali Türker, "Burada yaşananlar bizim kabul edebileceğimiz, normal karşılayabileceğimiz olaylar değil" dedi.
Dağlıca'da şehit olan 16 askerden Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız'ın cenaze töreni için Manavgat'ta bulunan Vali Türker, tören sonrası Kaymakam Nazmi Günlü ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'la bölgede dün gece yaşanan olaylarla ilgili toplantı yaptı.
Toplantı sonrası açıklama yapan Vali Türker, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye zor süreçlerden, zamanlardan geçiyor. Milletçe bizim aklı selimle hareket etmemiz gereken günler bunlar. Burada yaşananlar bizim kabul edebileceğimiz, normal karşılayabileceğimiz olaylar değil" diye konuştu.

ÇOLAKLI'DAKİ CİNAYETLE İLGİLİ 4 GÖZALTI

Dün gece yaşanan olaylarla ilgili olarak Alanya'da 9, Manavgat'ta 22 ve Manavgat'ın Çolaklı bölgesinde meydana gelen cinayetle ilgili 4 kişinin gözaltına olduğunu belirten Vali Türker, Çolaklı'daki cinayetin nedeninin yapılan sorgular sonrası belli olacağını söyledi. Vali Türker, "Bundan da bir siyasi sonuç çıkarıp çatışmaya çekmek isteyen kesimlerin ekmeğine yağ sürmemek lazım" dedi.

KAVGADA ÖLDÜRÜLEN GENÇ TOPRAĞA VERİLDİ

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde dün gece bir grupla sosyal medya üzerinden girdiği tartışma sonucu Çolaklı Mahallesi'ndeki kavgada bıçaklanarak öldürülen 23 yaşındaki Mehmet Acar'ın cenazesi toprağa verildi.

Manavgat İlçesi'nde dün gece bir grup, sosyal medyada paylaşımda bulundu. Bunu gören Mehmet Acar'ın da aralarında bulunduğu grupla sosyal medyada paylaşımda bulunan grup arasında tartışma başladı. Çolaklı Mahallesi'nde karşı karşıya gelen iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar birbirine bıçakla saldırdı. Kavga sırasında Fatih Sultan Mehmet Varol, Ahmet Demir ve Mehmet Acar bıçakla yaralandı. Yaralılar ambulansla Side Anadolu Hastanesi'ne götürülürken, Mehmet Acar müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Jandarmanın çalışması sonucu olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Bir gözlükçüde çalışan Mehmet Acar'ın öldürülmesiyle ilgili Antalya Valisi Muammer Türker, kavganın nedeninin soruşturma sonucu belirleneceğini kaydetti.

Kavgada yaşamını yitiren Mehmet Acar'ın cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından üzerine Türk bayrağı örtülen tabutla baba ocağı Manavgat'ın Çavuşköy Mahallesi'ne getirildi. Acar'ın cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Çavuşköy Mahalle Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze töreninde gözyaşı döken baba Ramazan Acar, MHP'li partili yöneticileri tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Cenaze törenine MHP Antalya milletvekilleri Ahmet Selim Yurdakul ve Tarkan Akıllı, MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, Acar'ın yakınları ve arkadaşları katıldı. Yakınları, üç kardeşin en büyüğü olan Mehmet Acar'ın olay günü şehit piyade sözleşmeli er Uğur Yıldız'ın cenazesine katılmak için ilçe merkezine gittiğini, cenaze töreninin bugüne ertelenmesi nedeniyle arkadaşlarıyla Çolaklı'da bir araya geldiğini anlattı.


Son Güncelleme: 09.09.2015 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.