Rus Büyükelçi: O Çocuklar Köprü Olacak

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türk- Rus evliliklerinden dünyaya gelen çocukların iki ülke arasındaki ilişkilerde köprü olacağını söyledi. Antalya'da düzenlenen Türk-Rus Toplumsal Forumu'nun ikinci toplantısına katılan...

15 Kasım 2014 Cumartesi 10:09
Rus Büyükelçi: O Çocuklar Köprü Olacak






RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türk- Rus evliliklerinden dünyaya gelen çocukların iki ülke arasındaki ilişkilerde köprü olacağını söyledi.
Antalya'da düzenlenen Türk-Rus Toplumsal Forumu'nun ikinci toplantısına katılan Büyükelçi Karlov, Rusya ile Türkiye ilişkilerinin kompleksinde turizmin çok büyük önemi olduğunu açıkladı. Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin listesinde ilk sırada Rus turistlerin yer almasından memnuniyet duyduğunu belirten Karlov, “Antalya'da ise Rus turistlerin oranı daha da yüksek" dedi. Buna karşılık Rusya'ya Türkiye'den çok az turist geldiğini anlatan Büyükelçi Karlov, şöyle devam etti:
"Maalesef Türkiye'den Rusya'ya yılda ortalama 150 bin civarında Türk turist geliyor. Tabi bizim Türkiye'nin plajları gibi güzel sahillerimiz yok. Ama çok ilginç ve çekici yerlerimiz var. Biz de Rusya'da Türkleri görmek istiyoruz. Rusya'nın kültürü, tiyatrosu, edebiyatımız çok zengindir." 
ORTAK ÇOCUKLAR
Türk- Rus evliliklerini de "Çok güzel bir şey" sözleriyle değerlendiren Rus Büyükelçi Karlov, "Bu evliliklerle dünyaya çocuklar, Türk-Rus ilişkilerinde bir köprü olacak. Bu ortak ailelerle hayata gelen çocuklar hem Rus, hem de Türk kültürüyle yetiştikleri için çok özeller. Bu çocuklar hem Rusça, hem de Türkçe biliyor. Antalya'da ortak ailelerin binlerce çocuğu var. Bu çocuklar, Antalya'da iki kültürü bir arada yaşıyor" diye konuştu.
TÜRKLER ARASINDA DA BOŞANMALAR OLMUYOR MU?
Türk- Rus evliliklerinde zaman zaman boşanmaların da olabildiğini belirten Büyükelçi Karlov, "Türk eşler arasında da boşanmalar olmuyor mu? Elbette, bazen evlilikler sürdürülemeyebiliyor. Bunların abartılmaması gerekir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.