Şehitler İçin İki Yılda 300 Bin Kitap Bağışı

Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Savaşları'nda şehit düşen öğrencilere ithafen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nce (ÇOMÜ) 2012'de başlatılan kampanyada şuana kadar 300 bin kitap bağışlandığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı...

29 Ekim 2014 Çarşamba 10:11
Şehitler İçin İki Yılda 300 Bin Kitap Bağışı






Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Savaşları'nda şehit düşen öğrencilere ithafen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nce (ÇOMÜ) 2012'de başlatılan kampanyada şuana kadar 300 bin kitap bağışlandığı açıklandı.
Cumhurbaşkanlığı ve TBMM başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşu ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, Yazar Pınar Kür, Sunucu Müge Anlı gibi birçok ismin de destek verdiği kitap bağışında ÇÖMÜ kütüphanesi her geçen gün genişliyor. Şu ana kadar 300 bin bağışın yapıldığı kütüphanede kendi bünyesindeki kitaplarla sayının 615 bine ulaştığı belirtildi.
ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılına dönük yaptıklarını söyledi. Kütüphanelerinde günde ortalama 1000 kitabın kataloglanarak raflara çıkarıldığını bu rakamın benzerinin başka ülkede olmadığını kaydeden Laçiner, bu hızla devam etmeleri halinde 2014 yılını 750 bin, 2015 yılın sonunda da 1 milyon basılı eser hedefine ulaşmayı umduklarını kaydetti. Rektör Prof.Dr. Laçiner, şöyle devam etti:
"Kitabı bulmak kadar onu raflara çıkarabilmek de önemli. Kataloglarımıza girdiğimiz kitapların ortalama yüzde 55-60'ı ilk kez Çanakkale'den giriliyor. Başka bir deyişle orijinal ve diğer kütüphanelerde bulunamayan eserler. Bu da katalog işlemlerimizi yavaşlatıyor. Diğer taraftan diğer kütüphanelerin Çanakkale'ye olan ihtiyacını arttırıyor. Bu yıl binden fazla eseri diğer kütüphanelere posta yoluyla göndererek diğer illere de hizmet vermiş olacağız. Bu rakamın takip eden yıllarda birkaç bine çıkması kaçınılmaz oluyor." 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.