Suriye'de çatışmada ölen YPJ'li Hakkari'de toprağa verildi

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - SURİYE'nin Cizire kantonunun Serekaniye bölgesinde 8 gün önce PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG'nin kadın savunma birlikleri YPJ saflarında IŞİD militanlarıyla girdikleri çatışmada ölen 'Gulan Hekkari' kod...

26 Haziran 2015 Cuma 16:42
Suriye'de çatışmada ölen YPJ'li Hakkari'de toprağa verildi






Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - SURİYE'nin Cizire kantonunun Serekaniye bölgesinde 8 gün önce PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG'nin kadın savunma birlikleri YPJ saflarında IŞİD militanlarıyla girdikleri çatışmada ölen 'Gulan Hekkari' kod adlı Aysel Engin'in cenazesi Hakkari'de toprağa verildi.
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde ailesi ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri tarafından alınan YPJ'li Engin'in cenazesi, Diyarbakır'da yapılan otopsinin ardından bu sabah Hakkari'ye getirildi. YPJ'li Engin'in cenazesi kent merkezine 15 kilometre mesafede karşılandı. Engin'in cenazesini aralarında Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, HDP Hakkari İl Eş Başkanları Zeynep Besi Dara, Rahmi Temel,DBP Hakkari il Eş Başkanı Emine Berivan Akboğa, Meya-Der Hakkari Şube Başanı Bedirhan Koç ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri karşıladı.
Engin'in cenazesi  Süm­bül Ma­hal­le­si'nde­ki Tek­ser Me­zar­lı­ğı'na getirilirken, güzergah üzerinde bulunan Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne herhangi bir saldırı olmaması için HDP ve DBP'li görevliler bina önünde önlem aldı. Mezarlıkta bir süre kadınların omuzlarında taşınan Engin'in cenazesi, kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenazelerinin toprağa verilmesi sırasında aileleri ve yakınları Kütçe ağıtlar yaktı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.